De Hanwag pasvorm

Wat is een leest?

Een schoen krijgt in de fabriek altijd haar eigen, specifieke vorm – deze wordt bepaald door de leest. Een leest is een soort kunstvoet uit hout of kunststof waarover de schoen geschoeid wordt. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van de voet, zal een schoen nooit passen en ook vele pijnlijke wandelkilometers zullen daar niets aan veranderen.

Een perfecte pasvorm is het belangrijkste criterium voor een schoen

De pasvorm van Hanwag is legendarisch. Meer dan 90 jaar ervaring, ambachtelijke precisie, de beste materialen en hoogstaande productietechnieken verklaren waarom.

Hanwag

De feedback van klanten en diverse design awards bevestigen dat. Alle Hanwag schoenen worden in een speciale dames-en herenleest geproduceerd en daarbij, afhankelijk van de categorie en het inzetbereik, ook in speciale, gedurende jarenlang geoptimaliseerde, leesten. Wie een Hanwag schoen in een bepaalde maat heeft, kan er dus niet zomaar van uitgaan dat ieder ander Hanwag model in diezelfde maat ook past. Bij het ontwerpen van de leesten focust Hanwag zich op het inzetbereik van de schoen. Zo hebben de modellen uit de TREK-categorie bijvoorbeeld een comfortabeler leest dan die uit de APINE-categorie waar een goede houvast van groot belang is. Tip: Voor mannen met smalle voeten kan een damesmodel uitkomst bieden (verkrijgbaar t/m maat 9).

Hanwag

HANWAG Tatra Light Lady GTX Wandelschoen Dames

259,99

Speciale leesten

Geen enkele voet is gelijk. Daarom kan ook niet iedere leest iedere wandelaar of bergbeklimmer passen. Om nog specifieker op de individuele pasvorm in te gaan, is Hanwag jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van hun speciale leesten. Mocht je dus altijd al problemen gehad hebben met ‘te wijd’ of ‘te smal’, dan ben je bij de Hanwag speciale leesten aan het juiste adres.

Wide
Eindelijk afrekenen met drukpunten op de voet. De Wide-leest heeft de hiel een normale breedte maar biedt de schoen meer ruimte aan de voorvoet. Een Wide- model is geschikt voor mensen voor wie een standaard model voorin te smal is.

Narrow
De Narrow-leest is geschikt voor alle mannelijke en vrouwelijke wandelaars en bergbeklimmers voor wie een standaard model te wijd is. Deze leest biedt ook de smallere voet een goede houvast en tredzekerheid.

Bunion
Veel mensen – vaak vrouwen, maar ook boulderaars en sportkletteraars– lijden aan een scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus) of een verstijving van het grote teengewricht. De exclusieve Bunion-leest biedt meer ruimte aan het grote teengewricht.

Straight fit
De StraightFit-leest maakt door de innovatieve brede teenbox een rechte stand van de grote teen mogelijk waardoor er meer plaats is voor de overige tenen. Dit komt vooral de warmte isolatie ten goede. Een bijzondere pasvorm, die niet alleen geschikt is voor de iets bredere voorvoet maar iedere voet veel comfort biedt.

Straight fit extra
Bij de StraightFit Extra-leest wordt de brede teenbox van de StraightFit-leest, die een rechte stand van de grote teen mogelijk maakt en zo meer ruimte biedt aan de voorvoet, gecombineerd met de Wide-leest. Hierdoor biedt hij de juiste pasvorm aan mensen met een brede voorvoet die ook meer ruimte willen voor de grote teen.

Alpine wide
De ALPINE modellen zijn vanwege technische eisen normaal gesproken wat smaller. De Alpine Wide-leest daarentegen heeft een bredere voorvoet. Minder druk in het teenbereik vermindert het gevaar op bevriezing en biedt de mogelijkheid dikkere sokken te dragen.

Ontdek de producten van De Hanwag pasvorm

Hanwag

HANWAG Bergell Top Wandelschoen Heren

479,99
Hanwag

HANWAG Alta Bunion Lady GTX Wandelschoen Dames

269,95
Alle artikelen van De Hanwag pasvorm

Gratis wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse.

© 2024 Sportshealth BV