Hallux Valgus

Hallux Valgus. Misschien heb je deze term wel eens gehoord. Of misschien heb je er zelf wel last van. Maar wat is het precies? En wat kan je er aan doen?

Wat is Hallux Valgus?

Hallux Valgus  is een scheefstand van de grote teen. Naast de scheefstand van de grote teen verschuift het eerste middenvoetsbeetje naar binnen, waardoor en sprake is van een vergroeiing. Dit kan gepaard gaan met extra botvorming met als gevolg een knobbel aan de binnenzijde en/of bovenzijde van het gewricht. De kwaal komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Wat zijn de belangrijkste symptonen?

 • De grote teen staat scheef ten opzichte van de andere tenen waardoor een bobbel ontstaat aan de binnenkant van de voet
 • Er treedt vaak pijn op bij het aangetaste gewricht, aan de buitenkant van de voet
 • De huid is vaak rood en gezwollen
 • De voeten raken snel vermoeid
 • Doordat het gewricht naar buiten groeit past de voet vaak niet goed in de schoenen en kan huidirritatie of zelfs een slijmbeurs ontsteking optreden
 • Op de geïrriteerde plek treedt vaak eeltvorming op
 • Schoenen passen niet goed en knellen

Mogelijke oorzaken:

 • Erfelijke factor
 • Afwijkende voetstand
 • Afwijkend looppatroon
 • Verkeerd schoeisel
 • Systeemziekten zoals reuma

Adviezen bij Hallux Valgus

De behandeling van een Hallux Valgus begint meestal met aangepast schoeisel. In het beginstadium kan het vervangen van te smalle of puntige schoenen door schoenen met meer ruimte voor de tenen ervoor zorgen dat de pijn verdwijnt en de Hallux Valgus niet toeneemt. Bredere schoenen verminderen de druk op de knobbel. Daarnaast kan een steunzool de toegenomen druk op de tweede teen te verminderen.

Pasvorm

Als wandelspecialist hebben wij verschillende schoenen in verschillende breedtematen op voorraad.

Denk hierbij aan de Wide modellen van bijvoorbeeld Lowa of Meindl en de Bunion en SF Extra modellen van Hanwag.

Meld je aan voor een gratis* wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse. Onze wandelanalyse is altijd gratis bij aankoop van een paar wandelschoenen.

Maak een afspraak

Ontdek de producten van Hallux Valgus

Hanwag

HANWAG Tatra II WIDE GTX Wandelschoen Heren

309,95
Aanbieding!
Lowa

LOWA Renegade GTX Lo WIDE Wandelschoen Heren

Oorspronkelijke prijs was: €199,99.Huidige prijs is: €149,00.
Hanwag

HANWAG Banks SF Extra GTX Wandelschoen Heren

249,99
Alle artikelen van Hallux Valgus

Gratis wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse.

© 2024 Sportshealth BV