Hanwag Bunion

Hanwag schoenen staan al sinds jaar en dag bekend om hun bijzonder goede pasvorm. Met de BUNION categorie en de speciaal voor de Hallux Valgus ontwikkelde leest zetten ze opnieuw een stap naar een perfecte pasvorm voor alle voetvormen. Met een breed scala aan BUNION modellen uit de verschillende Hanwag categorieën bieden zij mensen die last hebben van een van de meest voorkomende voetproblemen, de Hallux Valgus, goedpassende schoenen voor pijnvrij en ontspannen wandelen.

Waarom maakt Hanwag Bunion modellen?

Hallux valgus behoort tot de meest voorkomende pijnlijke vervormingen van het voetskelet. Veel mensen, vaak vrouwen, boulderaars en sportklimmers, lijden aan een scheefstand van de grote teen en een verstijving van het grondgewricht van de grote teen. Als de voet te zwaar belast wordt of als de schoen te nauw is, kan de hallux valgus zich verder ontwikkelen. De exclusieve Hanwag BUNION leest biedt daarom meer plaats aan het grote teengewricht en maakt het zo mogelijk om comfortabel en pijnvrij te genieten van tal van outdoor activiteiten.

Hanwag

HANWAG Alta Bunion Lady GTX Wandelschoen Dames

269,95
Hanwag

HANWAG Banks SF Extra GTX Wandelschoen Heren

249,99

Wat is een hallux valgus?

Onderschat maar meestal niet onopgemerkt. Hallux Valgus, een van de meest voorkomende voetproblemen, is in opmars. De oorzaak van een hallux valgus is een spreidvoet en wordt door het dragen van te nauwe schoenen of schoenen met te hoge hakken, een zwakte van het bindweefsel of door overbelasting verergerd. Daardoor komt het vaak voor bij vrouwen, boulderaars en sportklimmers. Door het uitrekken van de weke delen in de voet ontstaat er een scheefstand van het eerste middenvoetsbeen en neigt de grote teen steeds verder naar binnen. Aan de basis van de grote teen ontwikkelt zich een overschot aan botweefsel en ontstaat er een bobbel –  oftewel ‘Bunion’.  Hoe verder de grote teen naar binnen wijst, hoe sterker ook de tweede en derde teen worden belast. Als de hallux valgus verder vordert, leidt dit meestal tot hevige pijn bij het lopen en wandelen

Meer over de menselijke voet

28 botten, 19 spieren en 107 pezen en banden, de voet is een complexe constructie. Onze voeten vormen het fundament van ons lichaam. Geen enkel ander lichaamsdeel is uitgerust met zoveel sensoren om de hersenen te informeren over de aard van het grondoppervlakte waarop we lopen en waar ze zich op moeten instellen. Onze voeten leveren dag na dag indrukwekkende prestaties: tijdens het lopen drukt tot drie keer het lichaamsgewicht op ze. Deze belasting wordt opgevangen en gedempt door de voetboog, ligamenten en spieren. Treedt er echter een standsverandering van de botten op dan kan dit leiden tot ernstige pijnen. Goed schoeisel vermindert het ontstaan van vervormingen van de voet en ontlast ze bij hun werk.

Ontdek de producten van Hanwag Bunion

Hanwag

HANWAG Bergell Top Wandelschoen Heren

479,99
Hanwag

HANWAG Alta Bunion Lady GTX Wandelschoen Dames

269,95
Hanwag

Gratis wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse.

© 2024 Sportshealth BV