Wandeltips voor vrouwen

In de schoenen, klaar, af!

Vrouwen zijn altijd al in hun vrije tijd naar de bergen getrokken. Intussen is wandelen een van de favoriete week­en­d­ac­ti­vi­teiten geworden. Ontspannen, genieten van vrijheid en op weg naar het volgende avontuur – dat is het motto van veel outdoor­vrouwen. LOWA heeft vijf tips en trucs verzameld waarmee de volgende tocht alleen of met vrien­dinnen een geweldige natuur­be­levenis wordt.

Lowa

Je mobiele huis om je schouders!

Wat moet ik inpakken? Wat kan thuis blijven? Hoeveel en welk type bagage je nodig hebt, is afhan­kelijk van de lengte en de aard van de wandeling. Er zijn een paar eenvoudige trucjes die helpen om optimaal gebruik te maken van de nogal kleine opslag­ruimte.

In principe geldt: Hoe lichter en compacter je inpakt, hoe beter. Het totale gewicht van de ingepakte rugzak mag niet meer zijn dan 25 procent van je lichaams­gewicht.

Inpaktip

Om ervoor te zorgen dat het gewicht optimaal verdeeld wordt in de rugzak, geldt een vuistregel: Zware bagage (camera) moet dicht bij de rug, middelzware bagage (kleding) bovenin en lichte bagage (slaapzak) in het onderste compar­timent. Dingen die je vaak gebruikt (telefoon, porte­monnee) doe je in extra vakken boven in de rugzak.

Extra tip: Een trucje voor je kleding: rol je T-shirts op in plaats van ze te vouwen. Dat bespaart ruimte en voorkomt kreukels.

De juiste schoenen

Knellen de schoenen of zijn ze te breed? Ook voor je wandel­uit­rusting geldt dat je geen appels met peren moet verge­lijken. Welk model past bij jouw voet? Zijn er speciale dames­schoenen? Zijn die anders dan heren­schoenen? Het antwoord is duidelijk – ja! LOWA heeft altijd al outdoor­schoenen voor vrouwen gepro­duceerd, die speciaal zijn aangepast aan de vrou­welijke voeta­natomie. Van de hoogte via de leest tot aan de zool zorgen talloze details voor een optimaal draag­comfort.

Lowa dames

Zacht schacht­af­werking

Bij vrouwen begint de aanzet van de kuit lager dan bij mannen. Daarom zijn outdoor­schoenen voor vrouwen bij LOWA van een speciale schacht­af­werking voorzien. Deze is zachter en flexibeler.

Speciaal beklede tong

Ter voor­koming van druk­punten is de tong bij vrou­wen­schoenen bekleed met een visco-elastisch schuim. Onder invloed van lichaams­warmte past dit schuim zich aan de anato­mische omstan­digheden van de wreef en het scheenbeen aan. Daardoor verschuift de tong niet opzij en neemt het draag­comfort aanmer­kelijk toe.

Vrouwenleest

Om een optimale pasvorm te garanderen, wordt de leest bij vrou­wen­mo­dellen speciaal aan de vrou­welijke anatomie aangepast. De leest is er in belangrijke mate voor verant­woor­delijk dat de schoen goed zit. Omdat de vrou­wenvoet een kleiner volume heeft, worden bijvoorbeeld de wreef­hoogte en de omvang bij de bal van de voet aangepast.

Tussen- en inlegzolen speciaal voor vrouwen

Vrouwen absorberen krachten die bij het lopen optreden voor­na­melijk met hun gewrichten en gewrichts­banden. Daarom past LOWA een flexi­belere tussenzool toe, die voor een goede demping zorgt. De inlegzool zorgt voor een aangenaam draag­gevoel. Deze is gemaakt van een zacht visco-elastisch schuim en een zacht boven­ma­teriaal. Daardoor sluit deze optimaal op de voet aan.

Meld je aan voor een gratis* wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse. Onze wandelanalyse is altijd gratis bij aankoop van een paar wandelschoenen.

Maak een afspraak

Bewust offline

De tocht is gepland, de rugzak is ingepakt – het avontuur roept. Alleen of met een vriendin: wandelen doe je om te ontspannen. Vaak is het heel verlei­delijk om een poosje “van de radar” te verdwijnen. Onze tip voor de zekerheid: Als je weg wilt van smartphones en dergelijke, neem ze dan gewoon uitge­schakeld of in de vlieg­tuigmodus mee. Dat is beter voor de batterij én voor je zenuwen, en indien nodig heb je het apparaat weer snel bij de hand.

Veilig op pad, ook alleen

Of je nu met een vriendin gaat of alleen: veiligheid moet bovenaan je lijst staan. Als je voor het eerst alleen op pad gaat, is het goed om bij twijfel voor een eenvou­digere route te kiezen. Zoge­naamde Premium-wandelpaden worden goed bezocht en hebben niet alleen duidelijke beweg­wij­zering, maar ook allerlei geschikte plekken voor geplande en onge­plande stops. Hecht je waarde aan rust en afzon­dering? Geen probleem! Vertel een vriendin waar je op pad bent en spreek een tijdstip af waarop je “incheckt” als je op je bestemming bent.

“Wacht, ik moet plassen”

Als vrouw heb je het helaas niet zo gemak­kelijk als de mannen onder ons. Of je nu een dagtocht maakt of gaat trekken – toiletten zijn vaak dun gezaaid. Zorg dat je natte doekjes en ontsmet­tings­doekjes bij je hebt zodat je het ook bij hoge nood niet zonder hygiëne hoeft te doen. Die zijn vaak verkrijgbaar in handige kleine verpak­kingen. Maar pas op met gebruikte doekjes: Door hun hoge dichtheid en de producten die op de doekjes worden gebruikt, zijn ze slecht biologisch afbreekbaar. De natuur is een kwetsbaar ecosysteem. Daarom geldt hier en in het algemeen: pak alles weer in en laat niets achter. Beter nog: let al bij de aanschaf op ecologisch onscha­delijke en grond­stof­be­sparende verpak­kingen.

Ontdek de producten van Wandeltips voor vrouwen

Gratis wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse.

© 2024 Sportshealth BV