27 en 28 augustus 2022 – Tocht van Bommen Berend

Wandel in de voetsporen van de legers en de helden van toen, van Coevorden naar Groningen

Historische wandeltocht

Op 27 en 28 augustus 2022 wordt de historische route van Bommen Berend vanuit Coevorden naar Groningen gelopen. De tijd wordt 350 jaar teruggedraaid en de wandelaars ontdekken wat nu allemaal nog verwijst naar die tijd. Verder sluit het evenement aan bij diverse festiviteiten en culturele voorstellingen dit weekend in zowel Coevorden als Groningen. 

De hele route is 110 km lang en kan in twee dagen worden afgelegd. Er is echter ook een mogelijkheid om voor kortere afstanden te kiezen.

Zintuigen

De wandelaars gaan ervaren hoe het er 350 jaar geleden aan toe ging. Alle zintuigen worden gebruikt om de ervaring van toen terug te halen: de smaken van toen zullen worden geproefd en typische geuren geroken. Beelden en geluiden uit die tijd zullen worden teruggehaald en aan de route geplaatst. Daardoor krijgen de wandelaars echt het gevoel dat zijn worden teruggeworpen in augustus 1672.

Inschrijving

Op 31 maart 1672 schreef Carl von Rabenhaubt zich in als luitenant-generaal bij het Staatse leger. In die rol weet hij Groningen uiteindelijk uit de handen van Bommen Berend te houden. Nu, 350 jaar later, start de inschrijving voor de Tocht van Bommen Berend!

Afstanden: (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zaterdag 27 augustus: Startplaats Coevorden, 3 afstanden

  • Afstand circa 25 km (naar Emmen)
  • Afstand circa 40 km (naar Exloo)
  • Afstand circa 70 km (naar Assen)

Zondag 28 augustus: Finishplaats Groningen, 2 afstanden:

  • Afstand circa 15 km (vanaf Haren)
  • Afstand circa 40 km (vanaf Assen)

Meer info lees je HIER

© 2023 Sportshealth BV