Hanwag

Ontdek Hanwag

Gemaakt in Beieren, gedragen over de hele wereld.

Van 1921 tot vandaag de dag staat Hanwag voor traditioneel Beiers handwerk in combinatie met technische expertise en continue innovatie. Sinds de oprichting van onze firma produceren wij vanuit onze hoofdvestiging in Vierkirchen, vlakbij München, berg- en wandelschoenen van de hoogste kwaliteit. Met een sterke focus op de perfecte pasvorm, robuustheid en de verwerking van de beste materialen zijn al onze producten „Made in Europe“. Hanwag produceert in Duitsland, Kroatië, Hongarije en Roemenië.

Waarden

Als traditionele schoenmaker streeft Hanwag voortdurend naar het produceren van hoogwaardige producten. Belangrijk daarbij is dat de ambachtelijke oorsprong niet vergeten wordt en haar succesvol overbrengen naar het heden en de toekomst. Vanaf 1921 tot op heden staat Hanwag voor traditioneel vakmanschap in combinatie met technische innovatie, kwaliteit en een unieke pasvorm.

 

Om schoenen van bijzonder hoge en constante kwaliteit te kunnen produceren, is de keuze van de materialen een doorslaggevende factor. Daarom kiezen ze de grondstoffen zeer selectief en met oog op een lange levensduur uit. Dit houdt in dat ook de keuze van de leveranciers een zeer bewuste is. Rekening houdend met een zo duurzaam mogelijke productie, bevindt bijna de hele toeleveringsketen van het Hanwag-leer zich binnen de EU: van de grondstoffen tot het looiproces in de door de Leather Working Group met Goud-gecertificeerde leerlooierijen, tot en met de productie.

Kwaliteit

Naast de selectie van hoogwaardige materialen berust de kwaliteit van Hanwag schoenen op hun fabricage. Hanwag vervaardigd uitsluitend volgens twee technieken: de gecementeerde en de dubbelgestikte maakwijze.

Pasvorm

De juiste pasvorm creëren – meteen vanaf het begin. De perfecte pasvorm is het belangrijkste criterium voor een goede schoen. Bij Hanwag worden daarom alle modellen vervaardigd met speciale leesten.

Functie

Innovatie uit traditie – ontwikkelen van nieuwe technologieën in samenwerking met ervaren Europese atleten.  Zo ontstaat schoeisel voor sportief gebruik, tot in het kleinste detail geperfectioneerd.

Handwerk

Dankzij de gecementeerde en dubbelgestikte maakwijze zijn Hanwag schoenen zeer robuust. Door deze constructies te blijven gebruiken, houden ze vast aan een traditioneel vakmanschap dat slechts nog door weinig schoenmakers beheerst wordt.

Alleen als een schoen perfect past, kan men van zijn kwaliteit genieten. Iedere schoen heeft zijn eigen vorm en karakter. Dit wordt bepaald door zijn leest. Alle Hanwag modellen worden – afhankelijk van de categorie en het inzetbereik– over speciaal vervaardigde en geoptimaliseerde leesten geschoeid. Het resultaat: een perfecte pasvorm, bergtouren en wandelingen zonder blaren en een rugzak vol mooie herinneringen. Sinds 1921 ontwikkelen ze bij Hanwag zich als schoenmakers continu verder. In combinatie met nieuwe technieken, functies en trends worden in Vierkirchen in Beieren, innovatieve en hoogwaardige schoenen voor een breed scala aan toepassingen en weersomstandigheden vervaardigd op basis van bewezen schoenmakersvakmanschap. Met technologieën zoals het PFC-vrije EcoShell membraan, dat in de Active Winter-modellen wordt gebruikt, of de Hanwag TubeTec Rock zooltechnologie waarbij gebruik gemaakt wordt van extreem goed dempend PU-tussenzoolmateriaal, bewijzen we keer op keer dat traditie en innovatie bij elkaar horen. Een premium product komt tot leven als het gebaseerd is op echt vakmanschap. Daarom worden de producten gemaakt door mensen met veel ervaring in gedetailleerd handwerk. Hanwag is erg trots op dit vakmanschap waarmee ze met onze bijna 100 jaar oude waarden als kwaliteit, pasvorm en functie vorm weten te geven aan een individuele schoen. En als wereldwijd merk zijn ze blij dat bergbeklimmers en wandelaars over de hele wereld dat weten te waarderen.

Ontdek de producten van Hanwag

Hanwag

HANWAG Bergell Top Wandelschoen Heren

479,99
Hanwag

HANWAG Tatra II WIDE GTX Wandelschoen Heren

309,95
Hanwag

HANWAG Alta Bunion Lady GTX Wandelschoen Dames

269,95
Alle artikelen van Hanwag

Gratis wandelanalyse
voor Hanwag

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse.

Wandelanalyse
Tijd:
© 2024 Sportshealth BV