Herzog Sport Compression

Werking Herzog Compressie
De Herzog PRO Sport Compressiekousen hebben op drie manieren een gunstige werking vóór-, tijdens- en na sportbeoefening:
Blessurepreventie, inzetbaar bij blessurebehandeling en herstel- & prestatiebevorderend.

Blessurepreventie
Tijdens de voetlanding in de loopbeweging zorgen de kousen ervoor dat er veel minder sprake is van zijwaartse (laterale) trilling en dus schudbelasting van de relatief zware kuitspieren. Hierdoor ontstaan er minder trekkrachten aan het scheenbeenvlies en de achillespezen.

Compressiekous

Inzetbaar in behandeling
Na zweepslag (spierscheur) of verkramping (microscheur) in de kuit worden de wondranden door de comprimerende kous goed tegen elkaar aan gedrukt en aaneengesloten gehouden waardoor het genezingsproces wordt versneld en er minder kans is op littekenvorming. Littekenweefsel is op zijn best nog enigszins rekbaar maar zal nooit meer de elasticiteit krijgen van de omliggende spier. Bovendien wordt bloeduitstorting effectief tegengegaan. De kousen fungeren als een hechtpleister waardoor de blessure sneller zal genezen.

Schokdempend
De kuit blijft door de comprimerende kous compact en solide waardoor de schok bij de voetlanding effectief wordt gereduceerd. Dit schokdempende effect zorgt ervoor dat er minder spierschade zal optreden. Minder spierschade betekent ook dat er minder vocht wordt vastgehouden in de ruimte tussen de cellen.

Herstel- en prestatiebevorderend
Bij intensieve inspanning en grote schokbelasting zal er spiercelweefsel worden afgebroken. Spiercelresten binden water in de ruimte tussen de cellen waardoor de microcirculatie nadelig wordt beïnvloed. De toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de spiercel wordt belemmerd en de afvoer van melkzuur (afvalproduct van het verbrandingsproces) en koolzuurgas stagneert.

De kousen bieden een relatief hoge compressie op enkelniveau met een afnemend verloop richting knie. Door de verhoogde druk op het spierweefsel wordt het te veel aan vocht, met daarin opgelost de afvalstoffen van het verbrandingsproces, vanuit de tussencelruimte weer in de circulatie gedwongen. De zo essentiële afnemende druk van de kous waarborgt dat het bloed in de aderen, tegen de zwaartekracht in, richting het hart wordt teruggevoerd. 

Het is aan te bevelen om de kousen tot geruime tijd na de inspanning, te dragen om optimaal te profiteren van de herstelbevorderende eigenschappen van de kous.

Ontdek Herzog Sport Compression

Ontdek de producten van Herzog Sport Compression

Herzog Sport Compression

HERZOG PRO Compressiekousen – Blauw

54,99
Herzog Sport Compression

HERZOG PRO Compressiekousen – Geel

54,99
Herzog Sport Compression

HERZOG PRO Compressiekousen – Groen

54,99
Herzog Sport Compression

HERZOG PRO Compressiekousen – Oranje

54,99
Herzog Sport Compression

HERZOG PRO Compressiekousen – Roze

54,99
Herzog Sport Compression

HERZOG PRO Compressiekousen – Wit

54,99
Alle artikelen van Herzog Sport Compression

Gratis wandelanalyse
voor Herzog Sport Compression

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse.

Wandelanalyse
Tijd:
© 2024 Sportshealth BV