Lowa

In het Duitse dorp Jetzendorf start Lorenz Wagner in 1923 het bedrijf LOWA met de productie van bergschoenen. Lorenz, zoon van een schoenmaker, had een enorme passie voor schoeisel en bovendien de vaardigheden van een echte vakman. Hij spendeerde maanden aan het verbeteren van leesten, modellen en zolen. Lorenz was een echte perfectionist, en een schoen was niet af voordat de pasvorm en functionaliteit helemaal perfect waren. Hij koos de beste materialen en zoolconstructies voor zijn schoeisel. Het resultaat waren stevige, comfortabele en bovendien zeer duurzame schoenen.

Door de hoge kwaliteit van de geheel met de hand, dubbel gestikte schoenen, is eind jaren ‘20 een eerste uitbreiding van het bedrijf noodzakelijk. Het bedrijf groeit verder en wordt in 1955, na het overlijden van Lorenz Wagner door de ‘tweede generatie’ overgenomen en verder uitgebreid. In 1982 komt de allereerste trekkingschoen op de markt, de LOWA Trekker. In 1992 wordt het bedrijf overgenomen door Werner Riethmann en in 1993 neemt de Italiaanse Tecnica Group het bedrijf LOWA over. Zowel het management als de productontwikkeling én de productie van berg- en trekkingschoenen zitten tot op de dag van vandaag in Jetzendorf.

De filosofie van Lorenz Wagner staat nog altijd centraal bij ieder paar LOWA schoenen: alleen het allerbeste is goed genoeg. Dit begint bij de gebruikte materialen en eindigt bij de afgewerkte schoen. Voor het belangrijkste materiaal voor de productie van schoenen, het leer, maakt LOWA uitsluitend gebruik van speciaal geselecteerde koeienhuiden uit Europa, die uiteraard vrij zijn van verontreinigende stoffen. Daarnaast worden nog steeds alle modellen in Europa ontworpen en geproduceerd én worden ze zelfs voor een groot deel met de hand gemaakt. Dagelijks werken ruim 2250 medewerkers aan het ontwerpen en produceren van de beste schoenen.

100% MADE IN EUROPE
Om aan de hoogste kwaliteit standaarden te kunnen voldoen, ontwikkelen en produceren wij volledig in Europa. Daarbij maken we enkel gebruik van leveranciers waarmee we sociaal-economisch verantwoord kunnen samenwerken. Zo werken we onder andere samen met de firma Heinen uit Duitsland, onze leder hoofdleverancier. Hun filosofie op het gebied van verantwoord produceren en vervaardigen van het leder ligt volledig in lijn met onze eigen normen en waarden. Net als het feit dat ook zij voldoen aan de “Code of Conduct”, die strenge eisen stelt als het aankomt op arbeidsomstandigheden en voorwaarden. Zo kunnen wij eerlijke, milieuverantwoordelijke schoenen produceren van de hoogste kwaliteit.

EERLIJKE PRODUCTIE
Wij zetten bewust in op „Made in Europe“ en verlangen dan ook van onze leveranciers dat ze onze Code of Conduct tekenen en naleven. Deze Code of Conduct is volgens de strenge internationale richtlijnen opgesteld en onderstreept ons verlangen om op een eerlijke manier onze schoenen te produceren. Door middel van regelmatige interne controles zorgen we ervoor dat de CoC wordt nageleefd.

AFWEZIGHEID VAN SCHADELIJKE STOFFEN
LOWA voldoet aan alle vereisten die zijn vastgelegd in de EG-verorderening 1907/2006. Dit is een verordening van oa. het Europese Parlement die het gebruik van schadelijke stoffen aan banden moet leggen. Het is dus veilig om te zeggen dat LOWA producten geen schadelijke stoffen bevatten.

OMGEVING- EN NATUURBEHOUD
Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema, zeker in de outdoor markt. Een bedrijf als LOWA werkt met én voor de natuur. Zo helpt LOWA al jaren bij de herbebossing van de Bayerse bergbossen en draagt het bij aan verschillende projecten van het Wereld Natuur Fonds (WWF). LOWINGO is hierin LOWA’s mascotte. Met de verkoop van deze knuffelzachte slechtvalk steunt LOWA de instandhoudingsprojecten van het WWF. Natuurbescherming, het behoud van habitat en het behoud van wilde flora en fauna zijn de kernthema’s van deze natuurbeschermingsorganisatie.

Ontdek Lowa

Ontdek de producten van Lowa

Lowa

Lowa Mega Camp TF Heren

269,99
Aanbieding!
Lowa

LOWA Renegade GTX Mid Wandelschoen Heren

Oorspronkelijke prijs was: €219,99.Huidige prijs is: €149,00.
Aanbieding!
Lowa

LOWA Renegade GTX Mid Wandelschoen Heren

Oorspronkelijke prijs was: €219,99.Huidige prijs is: €175,00.
Aanbieding!
Lowa

LOWA Renegade GTX Mid Ws Wandelschoen Dames

Oorspronkelijke prijs was: €219,99.Huidige prijs is: €174,00.
Aanbieding!
Lowa

LOWA Renegade GTX Mid Ws Wandelschoen Dames

Oorspronkelijke prijs was: €219,99.Huidige prijs is: €149,00.
Aanbieding!
Lowa

LOWA Walker N4D GTX Mid Wandelschoen Heren

Oorspronkelijke prijs was: €189,99.Huidige prijs is: €149,00.
Alle artikelen van Lowa

Gratis wandelanalyse
voor Lowa

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse.

Wandelanalyse
Tijd:
© 2024 Sportshealth BV