STOX

STOX Energy Socks zijn geavanceerde sokken die de bloedcirculatie in de benen stimuleren en zorgen voor maximale zuurstofcapaciteit van de spieren. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor je je fitter en vitaler voelt!

Ontdek STOX

De STOX Technologie

STOX Energy Socks zijn geavanceerde sokken die de bloedcirculatie in de benen stimuleren en zorgen voor maximale zuurstofcapaciteit van de spieren. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor je je fitter en vitaler voelt!

Missie

Het is onze missie bij STOX, iedereen te ondersteunen en fit en vitaal te laten voelen. Met ons product combineren we 2 van onze passies: design en gezondheidstechnologie.

Door de bewezen medische technologie van degressieve compressie in onze STOX sokken te bouwen, wordt de bloedcirculatie in jouw benen bevorderd.

De hoge, geleidelijke druk geeft u extra ondersteuning en voorkomt het gevoel van ‘zware’ benen en pijnlijke opgezwollen benen en voeten. Met gevoel voor stijl en comfort, hebben we dit medische product omgetoverd in een uiterst comfortabele en stijlvolle sok.

Technologie

Onze medische toezichtsraad en onze textielingenieurs combineren de fijnste materialen met de meest geavanceerde productietechnologie om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen en het beste resultaat te kunnen garanderen.

STOX Energy Socks zijn gemaakt op de meest geavanceerde medische machines, zodat de juiste druk wordt uitgeoefend en om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. De implementatie van degressieve compressie wordt mogelijk gemaakt door de zogenaamde ‘rondbrei-techniek’.

Juiste therapeutische effect

Samen met een team van vaatchirurgen en textiel ingenieurs is de juiste degressieve compressie geïmplementeerd in alle STOX Energy Socks, om het juiste resultaat te bereiken. De compressie van al onze producten en de mate van druk (mmHg) worden nauwkeurig gemeten op de Zwitserse compressie meetmachines van de Salzmann Group. De test apparatuur van de Salzmann group is internationaal erkend als meest nauwkeurig meetsysteem voor het meten van compressie.

STOX

Innovatieve materialen

STOX Enery Socks zijn gemaakt van een combinatie van zeer innovatieve materialen zoals Merino Wol en zogenaamde ‘Moisture Wicking Fabrics’ die het ademend vermogen bevorderen.

Geproduceerd op zeer geavanceerde machines

Om de juiste mate van druk en de hoogst haalbare kwaliteit te kunnen garanderen, worden STOX Energy Socks vervaardigd op zeer geavanceerde medische machines. Degressieve compressie wordt bereikt door zogenaamde rondbreitechniek.

Wetenschappelijk bewezen effect

De preventieve werking van compressiekousen is aangetoond in diverse wetenschappelijke onderzoeken. Zo heeft 93% van de hardlopers met traditionele hardloopsokken last van spierpijn na een run van 10 kilometer, terwijl dit slechts 14% was na het rennen van 10 kilometer met sportcompressiekousen 1. Ook bij vliegreizigers werden positieve resultaten gerapporteerd. Na een vlucht van vijf uur ervoer 60% van de reizigers die compressiekousen droegen minder pijn en 45% minder opgezwollen benen 2. Voor personeel met een staand beroep kunnen dergelijke kousen ook een uitkomst zijn. Verplegend personeel zegt tijdens het werk minder last van pijn (84%) en opgezwollen benen (74%) te hebben door het dragen van compressiekousen 3.

1) A. Ali, M.P. Caine, B.G. Snow. ‘’Graduated compression stockings: Physiological and perceptual responses during and after.‘’ Journal of sports sciences, 2007.

2) Hagan, Melissa J., and Stephen M. Lambert. ‘’A Randomised Crossover Study of Low-ankle-pressure Graduated-compression tights in Reducing Flight-induced Ankle Oedema.’’ Med J Aust 188.2 (2008): 81-84. Web.

3) Sigvaris, USA. ‘’Compression Socks Help Reduce Swelling for Nurses.’’ Sigvaris, 24 Mar. 2011. Web. 18 Sept. 2013.

Ontdek de producten van STOX

STOX

STOX Outdoor Socks Mannen – Blauw/Terra

44,99
STOX

STOX Outdoor Socks Vrouwen – Grijs/Beige

44,99
STOX

STOX Recovery Socks Heren – Grijs/Blauw

44,99
STOX

STOX Sport Socks Heren – Zwart/Grijs

44,99
STOX

STOX Sport Socks Dames – Zwart/Grijs

44,99
Alle artikelen van STOX

Gratis wandelanalyse
voor STOX

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse.

Wandelanalyse
Tijd:
© 2024 Sportshealth BV