Ga op microavontuur met Lowa

Tips voor microavonturen

Wat is een micro­avontuur eigenlijk?

Iedereen heeft het over micro­avonturen. Hiermee worden alle kleine, vaak spontane uitstapjes bedoeld die alleen, met z’n tweeën of met het hele gezin kunnen worden ondernomen in het dagelijks leven en in de eigen omgeving, buiten in de natuur. Er zijn daarbij geen grenzen aan je fantasie! Het gaat hierbij niet zozeer om het plannen van een grote tocht of een meer­daagse excursie. Het gaat er veel meer om dat je zo eenvoudig mogelijk, lokaal en goedkoop in je eigen omgeving, je eigen persoonlijke avontuur beleeft. Er zijn geen spel­regels of richt­lijnen. De enige voor­waarde is #leaven­otrace – alles net zo achterlaten zoals je het hebt aange­troffen!

Lowa

Micro­avonturen zijn een uitstekende manier om het dagelijks leven achter je te laten en het avontuur te beleven – waarbij je niet ver hoeft te reizen, geen dure uitrusting hoeft te kopen of je wekenlang in je bestemming hoeft te verdiepen. Achter het idee van deze micro­avonturen schuilt de uitdaging om het gewoon te doen, niet lang na te denken en tege­lij­kertijd toch met wat anders bezig te zijn.

Misschien is het gewoon de fascinatie dat je op zo’n gemak­kelijke manier het alle­daagse leven met zijn inge­sleten patronen en routines kunt door­breken door er gewoon even op uit te gaan.

Wij weten het ook niet precies, we zijn gewoon enthousiast. De reden is dan ook niet belangrijk.

 

Belang­rijkste tips

Hier vind je onze belang­rijkste tips en spannende ideeën voor je volgende micro­avontuur.

Deel jouw micro­avontuur met ons en maak kans op mooie prijzen!

Gebruik #lowa­mi­cro­avontuur en tag Lowa op Instagram of Facebook

Wat heb ik nodig voor mijn volgende microavontuur?

Gewoon even weggaan is allemaal leuk en aardig. Maar waar ga je heen en hoe pak je het aan?

Zoals gezegd heb je eigenlijk niet veel nodig om aan het volgende avontuur te beginnen. Meestal heb je de meest nood­za­kelijke dingen toch al in huis.

Als je toch geen idee hebt en graag een kleine checklist wilt hebben, dan kun je uitgaan van deze uitrusting, die per avontuur natuurlijk kunnen verschillen:

Checklist:

 • Stevige schoenen
 • Comfor­tabele en indien nodig weer­be­stendige kleding
 • Rugzak
 • Lunchtrommel
 • Drinkfles
 • Zonnebrandcrème
 • Verbandtrommel
 • Zaklamp
 • Kaart van de omgeving
 • Kompas
 • Zakmes
 • Vergrootglas
 • Afvalzak/ tas voor het verzamelen van trofeeën
 • Slaapzak
 • Picknickdeken
 • Afweermiddel tegen muggen

Op naar de top - Beklim de hoogste punt in je omgeving!

Dicht bij huis de heuvels in

Bij het woord ‘bergen’ denk je meestal aan landen als Oostenrijk en Zwit­serland, maar wist je dat er dichter bij huis ook aardige beklim­mingen te vinden zijn? Het gaat misschien wat ver om over ‘bergen’ te spreken, maar pittige heuvels zijn het toch zeker. En hoe leuk is het om te weten wat het hoogste punt bij jou in de buurt is en hier ook naartoe te gaan? Eenmaal boven kun je vaak genieten van een prachtig uitzicht. Onder­staande heuvels in Nederland en België zijn zeker de moeite waard.

Limburgse Heuvelland

Voor echte heuvels in Nederland moet je naar het Zuiden van Limburg gaan. In het Limburgse Heuvel­landschap zijn talloze uitdagende heuvels te vinden. Met 321 meter is de Vaal­serberg de hoogste heuvel, maar door het geringe stij­gings­per­centage is deze nog niet zo heel lastig. Wil je een echte kuiten­bijter beklimmen? Ga dan voor de Keutenberg, die een maximaal stij­gings­per­centage van maar liefst 22 % heeft. Leuk weetje: Vijlen is het enige echte berg­dorpje van Nederland!

Belgische Ardennen

Als je aan heuvels in België denkt, dan is de kans groot dat je uitkomt bij de Ardennen. En terecht! Dit prachtige gebied barst van de heuvels, waarvan Signal de Botrange zelfs het hoogste punt van heel België is met 694 meter. Maar ook andere heuvels in België zijn een ware beproeving voor je kuiten. De Bosberg (107,5 m) en de Kluisberg (141 m) zijn bijvoorbeeld prachtig om te bewandelen.

Andere prachtige hoog­te­punten in Nederland en België:

– West-Vlaanderen – Kemmelberg (156 m)

– West-Vlaanderen – Zwarte Berg (152 m)

– Vlaams Brabant – Kesterberg (112 m)

– Twente – Tankenberg (85 m)

– Utrecht – Amerongse berg (69,2 m)

– Utrecht – Vlakke berg (65,7 m)

 

Wat heb ik nodig?

Ga je naar een onbekende omgeving, neem dan zeker een kaart mee. Verder kun je natuurlijk niet zonder goede wandel­schoenen, geschikte outdoor­kleding, drinken en eventueel wat te eten.

Ontdek de prachtige natuur - de mooiste plekken om even tot rust te komen

Uitge­strekte stranden en prachtige natuur­ge­bieden, in Nederland en België zijn er genoeg te vinden voor jouw eigen ontspannen micro­avontuur. Je hebt niet veel nodig en hebt toch het gevoel dat je er even helemaal uit bent. Uitwaaien op het strand of juist wandelen in een natuur­gebied, ga gewoon de deur uit en geniet! Om het je makkelijk te maken hebben we een aantal van de mooiste natuur­ge­bieden en stranden in beide landen voor je op een rijtje gezet. Jij hoeft dan alleen nog maar te kiezen: ga je voor strand of voor een natuur­gebied?

Lees verder
© 2024 Sportshealth BV