Herzog Active Sport Compressiekousen

Haal meer uit je wandeling met de Herzog Active Sport Compressiekousen en PRO Sport Compressie enkelsokken. Voorkom vermoeide benen en voeten. Door 3 opmeetpunten een perfecte fit gegarandeerd!

Vraag een wandelaar waar hij wel eens last van heeft en hij noemt al snel zware benen. Ze voelen dikwijls stram en warm aan en soms heeft de wandelaar last van zware, opgezwollen, gloeiende kuiten. Deze ongemakken staan het plezier voor wandelaars in de weg. Je kunt natuurlijk de benen hoog leggen of na afloop van de wandeltocht een masseur zoeken. Door het dragen van de Herzog Sport Compressiekousen voorkom je deze klachten en blijft wandelen leuk!

Herzog Sport Compression

Herstel na inspanning

Tijdens langdurige inspanning, bijvoorbeeld bij de Nijmeegse Vierdaagse, wordt spierweefsel afgebroken. Dat klinkt wat dramatisch, maar het is een normaal proces waarvan je weer snel herstelt. Een teveel aan afbraak is echter niet goed want spierweefsel is eiwit en eiwit bindt vocht aan zich. Het resultaat is dat er oedeem (vocht) ontstaat in de onderbenen. Tijdens de Vierdaagse is dit bij veel wandelaars op de derde en vierde dag heel duidelijk zichtbaar. Een teveel aan vochtophoping in de tussencelruimte betekent automatisch dat er geen sprake meer is van een optimale doorbloeding. Het terugtransport van het aderlijk bloed, met daarin opgenomen de afvalstoffen van het verbrandingsproces en koolzuurgas, wordt dan ook ernstig belemmerd.

Wandelen blijft leuk dankzij de Herzog Sport Compressiekousen

Active Compressiekousen en de Compressie Enkelsok voor wandelen

Met name de Active Compressiekousen en de Compressie Enkelsok zijn uitermate geschikt voor het wandelen. Door het zachte voetbed en de vocht afvoerende eigenschappen zijn beide producten een hulpmiddel om sneller te herstellen en bekende wandelblessures te voorkomen. Voor meer informatie over deze twee producten kunt u op een van de onderstaande afbeeldingen klikken.

De werking van de kous

De Herzog Sport Compressiekous levert een gedoseerde druk die vanaf de enkel tot de knie afloopt. Dit stimuleert de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart, waardoor de afvalstoffen van het verbrandingsproces beter worden afgevoerd. Bovendien wordt het herstel extra bevorderd door de kousen tot geruime tijd na de wandeling aan te houden.

© 2024 Sportshealth BV