Over ons

WNDL is dé wandelspecialist van het Noorden! Door onze jarenlange ervaring hebben wij enorm veel kennis en deskundigheid in huis. WNDL huist in hetzelfde pand als ons hardloopbroer RunX Groningen. Toen we jaren geleden startten met hardloopadvies, kwam daar logischerwijs ook advies over wandelen bij kijken. Er zijn meer overeenkomsten tussen hardlopen en wandelen dan je misschien denkt. Bijvoorbeeld je voeten, benen, loopbeweging en belastbaarheid van je hele lichaam. Je benen en voeten moeten in beide gevallen het werk doen! Onze vakkundige medewerkers zijn specialist op het gebied van lopen, of het nu langzaam of snel is!

Ontstaan WNDL

WNDL vindt zijn oorsprong vanuit de running business en de liefde voor wandelen van de eigenaar van WNDL, Alwin Dijk. Zijn liefde voor hardlopen en wandelen vindt zijn oorsprong in zijn jeugdige jaren als voetballer. En later beroepsmatig als marinier tijd bij het Korps Mariniers.

Na zijn militaire loopbaan heeft Alwin een sportwinkel opgericht, aan het Hoornsediep te Groningen (in 2004). Vanuit zijn passie voor de triatlonsport was de winkel specialiseerde in hardlopen, fietsen en zwemmen. De winkel is in vijftien jaar een groot succes in Running. In 2019 is de winkel met 600 m2 uitgebreid tot 1.000 m2. Door deze uitbreiding hadden we de mogelijkheid om de wandelsport op te nemen in ons specialisme. We zijn een samenwerking aangegaan met de drie grootste wandelmerken Meind, LOWA en Hanwag. In de winkel hebben we een speciale wandeltestbaan aangelegd, naast onze 4 indoortestbanen (van 31 meter lang) met videoanalyse apparatuur.

Bij ons vind je daarom nu een uitgebreid assortiment wandelschoenen. Met de service die u van ons bent gewend.

Eigenaar Alwin Dijk liep de 78ste Vierdaagse van Nijmegen
in 1994, als marinier (militaire deelname).

De Vierdaagse van Nijmegen is het grootste
sportevenement van Europa, met 47.000 wandelaars.
https://www.4daagse.nl/nl/

Ons team

© 2024 Sportshealth BV