Beleefpad Uitkijktoren De Onlanden

Bezoek de bijzondere uitkijktoren in natuur- en waterbergingsgebied De Onlanden. Vanaf de parkeerplaats aan de Noorddijk Peize loop je in zo’n kleine kilometer naar deze bijzondere uitkijktoren. Op ieder niveau van de toren heb je letterlijk een andere kijk op je omgeving. Op ieder niveau van de toren heb je letterlijk een andere kijk op je omgeving. Hoe zag het er hier vroeger uit? Hoe oud is dit landschap eigenlijk? Wie woonden hier? Wat voor soort landschap is het? 

Over de route

Wist je dat hier honderden jaren geleden al monnikken langs liepen?

Route

Wat valt er allemaal te zien

Het landschap met z’n houtwallen leent zich goed als leefgebied voor vossen en reeën. In het vaak dichte struikgewas vinden ze gemakkelijk een veilige schuilplaats. Heb je er al eentje gezien? De meeste kans maak je ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds tijdens als de schemering in zet.

De nieuwe uitkijktoren is je rustpunt waar je op 26 meter hoogte kunt genieten van de natuur. Een groot deel van De Onlanden kun je niet betreden omdat het veel te nat en moerassig is. Nu heb je prachtig zicht naar de stad Groningen en ommeland. Neem een verrekijker mee!

Bezoekersinformatie

Flora en fauna

Het kan zijn dat je hier ineens paarden ziet en wel hele bijzondere! De Exmoor pony’s zijn prachtige dieren, die het hele jaarrond hier in De Onlanden leven. Je kunt ze herkennen aan hun wittige snuit, net alsof ze in een zak met meel hebben gezeten.

© 2024 Sportshealth BV