Het Pronkjewailpad (Zuid route)

Het Pronkjewailpad is een populaire langeafstand wandel- en fietspad door de provincie Groningen, waarbij deelnemers op een verrassende en actieve manier kunnen kennismaken met Gastvrij Groningen.

Over de route

Deelnemers wandelen of fietsen het Pronkjewailpad aan de hand van een stempelkaart. Onderweg moeten zij in elk dorp minstens één stempel op hun stempelkaart halen. Momenteel doen ca 400 lokale ondernemers en andere toeristische, recreatieve en culturele organisaties in Groningen mee als stempelpost. Samen vormen zij het Platform Gastvrij Groningen.

Beleef Gastvrij Groningen en doe het Pronkjewailpad zelf!

Route

Wat valt er allemaal te zien

Naast een stempel biedt een groot aantal stempelposten de deelnemer ook een ‘Pronkjewail’ aan: een gastvrij gebaar. Denk bijvoorbeeld aan het meegeven van een souvenir, het proeven van een stukje poffert, een expositie bekijken, of een toren beklimmen. Zo leer je het landschap, de cultuur, het erfgoed én de inwoners van Groningen op een onvergetelijke manier kennen.

Bezoekersinformatie

Praktisch

Het Pronkjewailpad is opgedeeld in een Noordroute (250 km), een Zuidroute (350 km), een Oostroute (200 km) in 2021 en een Westroute (200 km) in 2022. Deelnemers kunnen één van de routes kiezen (of meerdere, natuurlijk) en hebben twee jaar om één route te voltooien. Het Pronkjewailpad is elk jaar van april t/m oktober geopend, van donderdag tot en met zondag.

 

Bron: Tocht om de Noord

 

© 2024 Sportshealth BV