Kunstroute Groningen

Off the beaten Art

Groningen is eigenzinnig, nuchter en onvervalst. Dat karakter ervaar je pas echt als je off the beaten track gaat. Tijdens deze route kom je langs bijzondere steegjes en straatjes, eigengereide ondernemers, de Groningse twist.

Over de route

Tijdens deze stadswandeling nemen we je mee langs die eigenzinnige kant van Groningen. We gaan buiten de gebaande paden en ontdekken Off the beaten Art: kunst die je in de haast van alledag eigenlijk niet opvalt. Rauwe randjes gecombineerd met de schoonheid van Stad. Houd tijdens de wandeling je ogen open. Want pas als je anders kijkt, zie je nog veel meer (on)opmerkelijke kunst.

Route

Wat valt er allemaal te zien

De Papengang is een steeg midden in het uitgaansgebied van Groningen. Ga je off the beaten track, dan kom je soms ook duistere plekken tegen. Al kan een rauw randje best spannend zijn.

Het urinoir aan de Reitemakersrijge is ontworpen door Rem Koolhaas. Het openbare toiletgebouw is opgetrokken uit melkglas en is voorzien van foto’s van Erwin Olaf. Het werd gebouwd in 1996, ter gelegenheid van de stadsmanifestatie ‘A Star is Born’.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Startpunt:

Nieuwe Markt 15
9712 KN Groningen

Praktisch

Eindpunt:

Nieuwe Markt 8
9712 JV Groningen

 

Bron: VVV Groningen

© 2024 Sportshealth BV