Pieterpad etappe 10: Ommen – Hellendoorn

Het bekendste wandelpad van Nederland dat loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden en hunebedden, het dal van de Drentse Aa, de Hoogvenen rond Coevorden en de Overijsselse Vecht.

Over de route

Vanaf Ommen loopt het Pieterpad zuidwaarts. Bij buurtschap Besthmen en de gelijknamige berg begint het landschap te golven. De Regge is hier door de heuvels heen gebroken en liet een hele steile oever na. Dan begint het pad te steigen naar de hoogste top van de Sallandse Heuvelrug, de Archemerberg van 77,9 meter. Wat een uitzicht! Daarna volgt de tocht over de heuvels. Aleen bij Lemele is er een laagte, waar ooit het Overijssels Kanaal door heen is aangelegd. Over de Eelerberg bereik je Hellendoorn.

Route

Wat valt er allemaal te zien

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Startpunt
RD Coördinaat: 225306 / 503698
Dichtstbijgelegen adres: Zeesserweg 1, Ommen
Parkeren: P+R Stationsweg, Stationsweg 35, Ommen
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Ommen, Centrum Treinstation Ommen

Eindpunt
RD Coördinaat: 227261 / 489532
Dichtstbijgelegen adres: Dorpsstraat 39, Hellendoorn
Parkeren: Koestraat, Hellendoorn
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Hellendoorn, Schapenmarkt

Verbinding via Den Ham of via Zwolle en Nijverdal. Reistijd 50 minuten tot 1:05. Op zondag is er geen OV in Hellendoorn

Praktisch

Lengte: 21 km

Markering
Het Pieterpad is gemarkeerd met de internationaal gebruikelijke wit-rode strepen voor lange-afstand wandelpaden (LAW). Deze zijn zoveel mogelijk aangebracht op bestaande objecten zoals verkeerspalen, grote stenen, hekken, bomen e.d.

De markering kan zowel met stikkers als met verfstrepen zijn uitgevoerd. De markering wordt twee keer per jaar gecontroleerd en onderhouden door vrijwilligers

© 2024 Sportshealth BV