Pieterpad etappe 11: Hellendoorn – Holten

Het bekendste wandelpad van Nederland dat loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden en hunebedden, het dal van de Drentse Aa, de Hoogvenen rond Coevorden en de Overijsselse Vecht.

Over de route

Vanuit Hellendoorn zoekt de route weer de weg omhoog naar de kam van de Sallandse Heuvelrug. Na de spoorlijn en een drukke weg loop je de stilte weer in. Geniet van de vergezichten bij de open heidevelden op de Haarlerberg. Daarna daal je weer af langs soms steile paden en loop je door de stilte over beboste hellingen en de oude wegen van de Holterberg naar Holten.

Route

Wat valt er allemaal te zien

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Startpunt
RD Coördinaat: 227261 / 489532
Dichtstbijgelegen adres: Dorpsstraat 39, Hellendoorn
Parkeren: Koestraat, Hellendoorn
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Hellendoorn, Schapenmarkt,  Treinstation Ommen

Eindpunt
RD Coördinaat: 225560 / 477847
Dichtstbijgelegen adres: Stationsstraat 14, Holten
Parkeren: Waagweg 4, Holten
Dichtstbijgelegen OV-halte: station Holten

Verbinding via Nijverdal en Wierden. Reistijd 40 minuten. Op zondag is er geen OV in Hellendoorn

Praktisch

Lengte: 16 km

Markering
Het Pieterpad is gemarkeerd met de internationaal gebruikelijke wit-rode strepen voor lange-afstand wandelpaden (LAW). Deze zijn zoveel mogelijk aangebracht op bestaande objecten zoals verkeerspalen, grote stenen, hekken, bomen e.d.

De markering kan zowel met stikkers als met verfstrepen zijn uitgevoerd. De markering wordt twee keer per jaar gecontroleerd en onderhouden door vrijwilligers

© 2024 Sportshealth BV