Pieterpad etappe 12: Holten – Laren

Het bekendste wandelpad van Nederland dat loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden en hunebedden, het dal van de Drentse Aa, de Hoogvenen rond Coevorden en de Overijsselse Vecht.

Over de route

Na Holten ligt er nog een laatste plooi van de Sallandse Heuvelrug, de Beuseberg. Wat volgt is vlak boerenland en onverwachte pracht van de beukenlanen langs de indrukwekkende Schipbeek. Hierna loop je bijna ongemerkt de Achterhoek in over lange rustige wegen door boerenland. Het oude Landgoed Verwolde kun je best een parel noemen. Het is er vol verrassende afwisseling van boerderijen, weiden en bossen met enorme oude bomen, een wandelparadijs. Bij Laren kom je weer in de gewone wereld.

Route

Wat valt er allemaal te zien

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Startpunt
RD Coördinaat: 225560 / 477847
Dichtstbijgelegen adres: Stationsstraat 14, Holten
Parkeren: Waagweg 4, Holten
Dichtstbijgelegen OV-halte: station Holten

Eindpunt
RD Coördinaat: 221938 / 467570
Dichtstbijgelegen adres: Dorpsstraat 2, Laren
Parkeren: Verwoldseweg, Laren
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Dorpsstraat, Laren

Tussen Holten en Laren:
Verbinding via Deventer. Reistijd ruim 1 uur.

Praktisch

Lengte: 15 km

Markering
Het Pieterpad is gemarkeerd met de internationaal gebruikelijke wit-rode strepen voor lange-afstand wandelpaden (LAW). Deze zijn zoveel mogelijk aangebracht op bestaande objecten zoals verkeerspalen, grote stenen, hekken, bomen e.d.

De markering kan zowel met stikkers als met verfstrepen zijn uitgevoerd. De markering wordt twee keer per jaar gecontroleerd en onderhouden door vrijwilligers

© 2024 Sportshealth BV