Pieterpad etappe 13: Laren – Vorden

Het bekendste wandelpad van Nederland dat loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden en hunebedden, het dal van de Drentse Aa, de Hoogvenen rond Coevorden en de Overijsselse Vecht.

Over de route

Na het plattelandsplaatsje Laren, wel met alle toeristische voorzieningen, loop je meteen door boerenland. Voorbij het Twentekanaal en de Berkel begint een tocht over vooral onverharde wegen door landgoederen met afwisselend bos en doorkijkjes over weilanden; alles is hier natuurreservaat. Dicht bij Vorden zie je de oude grote landhuizen, hier heten ze ‘kastelen’. Dan bereik je Vorden, een wat groter dorp met alles wat je maar wenst als wandelaar. Je bent ongeveer op de helft van je tocht over het Pieterpad.

Route

Wat valt er allemaal te zien

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Startpunt
RD Coördinaat: 221938 / 467570
Dichtstbijgelegen adres: Dorpsstraat 2, Laren
Parkeren: Verwoldseweg, Laren
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Dorpsstraat, Laren

Eindpunt
RD Coördinaat: 218948 / 457488
Dichtstbijgelegen adres: De Horsterkamp 8, Vorden
Parkeren: P+R Burg. Galleestraat / P-Kasteel Vorden
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte De Bleek, Vorden

Tussen Laren en Vorden:
Verbinding via Zutphen of via Borculo en Ruurlo. Reistijd 40 minuten tot ruim 1 uur.

Praktisch

Lengte: 14 km

Markering
Het Pieterpad is gemarkeerd met de internationaal gebruikelijke wit-rode strepen voor lange-afstand wandelpaden (LAW). Deze zijn zoveel mogelijk aangebracht op bestaande objecten zoals verkeerspalen, grote stenen, hekken, bomen e.d.

De markering kan zowel met stikkers als met verfstrepen zijn uitgevoerd. De markering wordt twee keer per jaar gecontroleerd en onderhouden door vrijwilligers

© 2024 Sportshealth BV