Pieterpad etappe 18: Groesbeek – Gennep

Het bekendste wandelpad van Nederland dat loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden en hunebedden, het dal van de Drentse Aa, de Hoogvenen rond Coevorden en de Overijsselse Vecht.

Over de route

Door het bos van de Wolfsberg verlaat je Groesbeek. Waar het Pieterpad het bos verlaat kijk je uit over vlakke akkers. Hier zijn in WO II veel zweefvliegtuigen, ‘gliders’ met geallieerde militairen geland. Een model ervan staat iets van de route af. Tussen de akkers door bereik je het schitterende Zevendal. Het is er heerlijk wandelen. Dan klimt het pad weer heuvels op, door het afwisselende bos van de Sint Jansberg naar de Sint Maartenshoeve; daar heb je een geweldig uitzicht. Hierna daalt het pad langs een ravijn en een paar vijvers naar de voet van de heuvels; dit is al provincie Limburg. Voor je ligt de riviervlakte van een voormalig stroomdal van de Rijn, nu de Niers. Voorbij Milsbeek steek je de Niers over, vlakbij de plek waar deze in de Maas uitstroomt. Tussen Niers en Maas bereik je het aardige centrum van Gennep via de achterdeur.

Route

Wat valt er allemaal te zien

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Startpunt
RD Coördinaat: 192663 / 421188
Dichtstbijgelegen adres: Dorpsstraat 32, Groesbeek
Parkeren: Houtstraat, Groesbeek
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Centrum, Groesbeek

Eindpunt
RD Coördinaat: 195207 / 412718
Dichtstbijgelegen adres: Markt 1, Gennep.
Parkeren: Melkstraatje, Gennep
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Niersbrug, Gennep

Tussen Groesbeek en Gennep:
Verbinding via Nijmegen. Reistijd ca. 1 uur en 10  minuten

Praktisch

Lengte: 14 km

Markering
Het Pieterpad is gemarkeerd met de internationaal gebruikelijke wit-rode strepen voor lange-afstand wandelpaden (LAW). Deze zijn zoveel mogelijk aangebracht op bestaande objecten zoals verkeerspalen, grote stenen, hekken, bomen e.d.

De markering kan zowel met stikkers als met verfstrepen zijn uitgevoerd. De markering wordt twee keer per jaar gecontroleerd en onderhouden door vrijwilligers

© 2024 Sportshealth BV