Pieterpad etappe 19: Gennep – Vierlingsbeek

Het bekendste wandelpad van Nederland dat loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden en hunebedden, het dal van de Drentse Aa, de Hoogvenen rond Coevorden en de Overijsselse Vecht.

Over de route

Het Pieterpad volgt vanaf Gennep de dijk van de Niers. Dan gaat het verder in zuidelijke richting door voormalige heidevelden en stuifduinen, zoals de Gennepse Heide. Dit voormalige NAVO-terrein is nu ‘teruggegeven’ aan de natuur. Dit hele gebied is voor recreatie bestemd met een grote camping en een bungalowpark. Na de oversteek van de snelweg A72 naar Duitsland volgt een boeiend landschap vol afwisseling met het bijzondere natuurreservaat Het Quin, prachtige heidevennen. Bij Afferden steek je de Maas over en ben je in een verre uithoek van provincie Noord-Brabant. Uniek is het landschap van de Maasheggen. De heggen, ook vlechtheggen, zijn geplant voor de tijd dat prikkeldraad , einde 19e eeuw, werd toegepast. Nu is het gebied tot Vierlingsbeek een kostbaar landschappelijk monument. Vooral in het voorjaar, wanneer meidoorn bloeit, weiden vol bloemen staan en overal vogels te horen zijn, doe je hier blijvende herinneringen op.

Route

Wat valt er allemaal te zien

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Startpunt
RD Coördinaat: 195207 / 412718
Dichtstbijgelegen adres: Markt 1, Gennep.
Parkeren: Melkstraatje, Gennep / Martinushof, Gennep
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Niersbrug, Gennep

Eindpunt
RD Coördinaat: 198232 / 401043
Dichtstbijgelegen adres: Spoorstraat 3, Vierlingsbeek
Parkeren: Spoorstraat, Vierlingsbeek
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Kerk, Vierlingsbeek

Tussen Gennep en Vierlingsbeek:
Verbinding via Boxmeer. Reistijd ca. 1 uur

Praktisch

Lengte: 18 km

Markering
Het Pieterpad is gemarkeerd met de internationaal gebruikelijke wit-rode strepen voor lange-afstand wandelpaden (LAW). Deze zijn zoveel mogelijk aangebracht op bestaande objecten zoals verkeerspalen, grote stenen, hekken, bomen e.d.

De markering kan zowel met stikkers als met verfstrepen zijn uitgevoerd. De markering wordt twee keer per jaar gecontroleerd en onderhouden door vrijwilligers

© 2024 Sportshealth BV