Pieterpad etappe 8: Coevorden – Hardenberg

Het bekendste wandelpad van Nederland dat loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden en hunebedden, het dal van de Drentse Aa, de Hoogvenen rond Coevorden en de Overijsselse Vecht.

Over de route

Tussen Coevorden en Gramsbergen ervaart de wandelaar bijzondere overgangen in het landschap. Eerst zijn er nog typische boerderijen van de zandgronden met grote bomen. Dan loop je door een omgeving waar het water overheerst. Kanalen en de Overijsselse Vecht vormen een ingewikkeld knoopppunt van vaarwegen met sluizen bij de Haandrik. Gramsbergen is het eerste oude centrum van Overijssel op je tocht. De Vecht stroomt in ruime bochten richting Hardenberg en is nooit ver weg van het pad.

Route

Wat valt er allemaal te zien

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Startpunt
RD Coördinaat: 246301 / 520386
Dichtstbijgelegen adres: Stationsplein 1, Coevorden
Parkeren: P+R Coevorden, Stationsstraat, Coevorden
Dichtstbijgelegen OV-halte: (bushalte) Station Coevorden

Eindpunt
RD Coördinaat: 238408 / 510626
Dichtstbijgelegen adres: Markt 50, Hardenberg
Parkeren: P+R Hardenberg, Lage Gaardenstraat 2C, Hardenberg
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Hardenberg Centrum

Tussen Coevorden en Hardenberg:
Regelmatige treinverbinding. Reistijd ca. 10 minuten

Praktisch

Lengte: 19 km

Markering
Het Pieterpad is gemarkeerd met de internationaal gebruikelijke wit-rode strepen voor lange-afstand wandelpaden (LAW). Deze zijn zoveel mogelijk aangebracht op bestaande objecten zoals verkeerspalen, grote stenen, hekken, bomen e.d.

De markering kan zowel met stikkers als met verfstrepen zijn uitgevoerd. De markering wordt twee keer per jaar gecontroleerd en onderhouden door vrijwilligers

© 2024 Sportshealth BV