Rondje Vloeivelden

Kijk je ogen uit op de de voormalige Vloeivelden van de Suikeruniefabriek.

Over de route

Start de route op de Energieweg. Loop via de stalen voetgangersbrug en de Suikerlaan richting het Zeefgebouw. Vervolg de route oostwaarts. Via deels onverharde paden loop je om de Vloeivelden.

Route

Wat valt er allemaal te zien

Op het verhoogde pad heb je een goed uitzicht op de Tobruk-bunker, gebouwd door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast zijn ook nog twee andere bunkers te vinden op het terrein. Deze andere gebouwen zitten voor het grootste deel onder de grond, verscholen onder de klei en het gras.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Lengte ca. 4 km.

Geen bewegwijzering

Flora en fauna

Tot 2014 waren de vloeivelden onderdeel van de Stedelijke Ecologische Structuur (SES), een serie aaneengesloten groene gebieden binnen de gemeente. Er wonen verschillende soorten amfibieën, reeën, vossen en vleermuizen en er broeden zeldzame geoorde futen. Vooral voor die laatste diersoort zijn de vloeivelden erg belangrijk: ze herbergen 13 procent van de totale Nederlandse populatie.

Horeca

Het voormalige Suikerunieterrein is omgetoverd tot De Suikertuin. Een van de hotspots van de stad. Barstensvol ruimte en gezelligheid. Hier moet je zijn voor een terrasje, heerlijk eten, muziek luisteren en kindertheater.

© 2024 Sportshealth BV