Route des Vins

In de gemeente Gulpen-Wittem is in 2019 de éérste bewegwijzerde wijnroute gelanceerd! 

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller middels een adembenemende en educatieve route van ongeveer 10 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst vijf wijngaarden met verbluffende uitzichten en veel leuke wijnweetjes. Volg de druifjes langs de weg, betreed het ‘Wiengetske’ en waan je in de wereld van de Zuid-Limburgse wijn!

Over de route

Wijndorp Wahlwiller

Wahlwiller heeft het predicaat ‘Wijndorp’ gekregen. Dit is niet voor niets:  jaarlijks in het laatste weekend van september wordt hier het Wahlwiller Wijnfeest gehouden: een groot dorpsfeest met proeverijen van lokale wijnen, rondleidingen door de wijngaarden, een speciaal geschreven wijnlied en ieder jaar een nieuwe Wijnkoningin. Parkeer je auto op de parkeerplaats bij de kerk, waar ook het startbord van de Route des Vins staat.

Veel wandelplezier!

Route

Wat valt er allemaal te zien

  1. Wittemer Wijngaard
  2. Hubertus Wijngaard
  3. Cunibertus Wijngaard
  4. Domein Aldenborgh
  5. Domaine Salamander

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Start- en eindpunt
Parkeerplaats achter de kerk in de J.F. Kennedystraat

Praktisch

Afstand: 10 kilometer

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

 

Bron: Visit Zuid-Limburg

Flora en fauna

Met informatieborden bij de wijngaarden laten de Wittemer Wijngaard, de Cunibertus Wijngaard, de Hubertus Wijngaard, Domein Aldenborgh en Domaine Salamander je kennis maken met hun bedrijf, terroir, druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces. Volg het druifsysmbool langs de weg, betreed het Wiengetske en maak kennis met de Zuid-Limburgse wijn! Haal gratis de bijhorende brochure op in de Visit Zuid-Limburg shops of bij de ondernemers langs de route.

Horeca

In Eys, ongeveer halverwege de route, is het mogelijk om even te stoppen voor een natje en een droogje.

© 2024 Sportshealth BV