Omschrijving

De Endorphin Pro is een nieuwe schoen uit de stal van Saucony. Aan de uiteindelijke lancering van deze schoen zijn vele prototype’s vooraf gegaan en dat was niet voor niks. Inmiddels staat er een schoen passend in deze tijd, voorzien van carbon plaat. Lag in het verleden de focus voornamelijk op demping, bij de Saucony Endorphin Pro ligt de focus op voortstuwing. Inmiddels is de schoen uitgebreid getest en hebben diverse tophardlopers op deze schoen PR’s weten te verbeteren.

 

Producteigenschappen

  • Merk: Saucony
  • Productnummer: S10598-25
  • Geslacht: Dames
  • Gewicht: 188 gram
  • Offset: 8 mm
  • Tussenzool: PWRUNpb
  • Plaat: Carbon

De zool
Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van het best beschikbare materiaal PWRRUNPB materiaal wat 40% lichter is dan traditioneel EVA. Het materiaal zorgt daarnaast voor 88% meer energy return en is flexibeler en duurzamer dan EVA . Tijdens je wedstrijden blijf je dan ook fitter gedurende je runs, waardoor het mogelijk is langer op hoge snelheid te lopen. De zool is voorzien van een (S-curved) carbon plaat die zowel licht als sterk is. De plaat versterkt de rolbeweging en fungeert in combinatie met de gebruikte foam tussenzool als “springplank”. Door de 8mm drop van de schoen wordt de rolbeweging geoptimaliseerd en ontstaat er een voortstuwende beweging.

Bovenwerk
Bij de ontwikkeling van het bovenwerk heeft Saucony zich laten inspireren door de baanatletiek waarbij gewichtsbesparing cruciaal is. Het Formfit bovenwerk is dan ook dun, licht en goed omsluitend.

De Saucony Endorphin Pro is gemaakt voor de serieuze loper die alles wil hebben om op de toppen van zijn kunnen te presteren, maar ook voor de betere recreatieve hardloper die in staat wil zijn PR’s scherper te stellen.

Meld je aan voor een gratis* wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse. Onze wandelanalyse is altijd gratis bij aankoop van een paar wandelschoenen.

Maak een afspraak