Omschrijving

De ASICS METARACER is de nieuwste hardloopschoen in de collectie van ASICS. Belangrijkste doel bij het ontwerp van deze schoen is een schoen te ontwikkelen die finishing speed levert. De schoen heeft dan ook een specifiek zooldesign wat hardlopers in staat stelt meer kilometers te maken met minder inspanning en is gemaakt voor die hardlopers die het maximale willen halen uit hun race. Een carbon plaat kan in deze schoen dan natuurlijk niet ontbreken.

Producteigenschappen

  • Merk: Asics
  • Productnummer: 1011B075-700
  • Geslacht: Heren
  • Gewicht: 190 gram
  • Offset: 9 mm
  • Plaat: Carbon

Het bovenwerk
Het bovenwerk is gemaakt van zacht aanvoelend mesh wat zo ontworpen is dat er een optimale airflow ontstaat waardoor de voet koel blijft gedurende lange runs. Door een speciale behandeling van het bovenwerk en “drainage openingen” neemt de schoen weinig water en zweet op waardoor de schoen ook aan het einde van je run licht in gewicht blijft.

De zool
De tussenzool heeft 3 belangrijke aspecten die bijdragen aan snellere en langere runs.

1. Guidesole technologie
Als eerste de landing waarbij verbeterde cushioning spiervermoeidheid vermindert. Als tweede de stijve voorvoet in combinatie met de dynamisch gebogen zool de beweging van de enkel vermindert wat zorgt voor grotere efficiency.

2. Flytefoam
Flytefoam is lichter en sterker dan traditioneel foam. Het geeft hardlopers een zacht gevoel zonder dat dit ten koste gaat van het gewicht. De carbon plaat die vanaf de midvoet tot de voorvoet loopt geeft stijfheid en stabiliteit en zorgt voor een stevige afzet.

3. De slijtzool
De specifieke ASICS zool met Ahar verstevigingen zorgt voor grip onder natte en droge omstandigheden en op diverse ondergronden. De Ahar verstevigingen voorkomen overmatige slijtage op de plek waar de druk het grootste wordt tijdens de landingsfase.

De METARACER is gemaakt voor de runner die alweer in training is voor een nieuw doel en op zoek is naar de “negative split”. Snel zijn en snel voelen is zijn/haar motto.

Meld je aan voor een gratis* wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse. Onze wandelanalyse is altijd gratis bij aankoop van een paar wandelschoenen.

Maak een afspraak