Omschrijving

Een lage schoen voor zeer hoge eisen? Dan is de LOWA® EXPLORER GTX LO Ws precies de goede schoen voor avon­tuurlijke vrouwen. Deze enkelhoge trek­king­schoen is precies afgestemd op de anato­mische behoeften van vrou­wen­voeten en loopt niet alleen qua pres­taties voorop. Maar ook als het gaat om een coole uitstraling. Om dat te bereiken, is het hoog­waardige splitleer voorzien van opvallende reliëfs. Maar de outdoor­schoen uit de LOWA® EXPLORER-serie kan veel meer dan er alleen maar goed uitzien. Hij overtuigt vooral door eigen­schappen zoals een dempende tussenzool van LOWA DynaPU®+, een VIBRAM® ROCK TRAC® EVO-buitenzool en het geïn­te­greerde GORE-TEX-membraan. Trek­king­hel­dinnen komen dus niet alleen in alle weers­om­stan­digheden goed aan op hun bestemming, maar het gaat ook nog eens heel “licht”. Tenslotte hoort dit model met minder dan 500 gram per schoen bij de light trek­king­schoenen.

Producteigenschappen

 • Merk : Lowa
 • Productnummer: 220717-9752
 • Kleur: Anthracite/Mint
 • Geslacht: Dames
 • Gewicht: 840 g/paar (UK 5)
 • Waterdicht: Ja
 • Zool: VIBRAM® ROCK TRAC® EVO
 • Bovenwerk materiaal: Ca 80% Suède/ Ca 20% Textiel
 • Voering schoen: 100% GORE-TEX
 • Membraan: 100% GORE-TEX
 • Activiteit schoenen: Trekking
 • Categorie schoenen POS: A
 • Sluiting: Veter

BOVEN­MA­TERIAAL

Ca 80% Suède

Suède is de onderkant van de huid en wordt gekenmerkt door een losse vezel­structuur, die zorgt voor een fluweel­achtig oppervlak en een lichte vleug. Door de ruwe textuur heeft suède open poriën en is het bijzonder resistent. Afhan­kelijk van de gewenste look kan suède onbe­handeld blijven of worden geolied of gewaxt.

Ca 20% Textiel

Onze natuurlijke en synthe­tische textiel­soorten maken dankzij hun toepas­sings­spe­cifieke eigen­schappen een optimale warmte- en vocht­re­gu­lering mogelijk. Ze zijn door hun structuur lekker soepel, waardoor onze producten heel comfortabel zitten.

100% GORE-TEX

Gega­ran­deerde bescherming tegen weers­in­vloeden, zelfs bij hevige regen en sneeuw: De LOWA® EXPLORER GTX LO Ws is voorzien van een GORE-TEX-membraan. Deze inno­vatieve tech­nologie garandeert optimale water­dichtheid en ademend vermogen.

 • Permanent waterdicht
  Het membraan is betrouwbaar waterdicht. Welk avontuur je ook van plan bent, je kunt erop rekenen dat de GORE-TEX-tech­nologie je voeten aangenaam droog houdt.
 • Hoog ademend vermogen
  GORE-TEX-schoenen zijn ontworpen voor een geop­ti­ma­liseerd ademend vermogen en zorgen voor een aangenaam comfort, zelfs bij intensieve acti­vi­teiten. Water kan niet binnen­dringen, terwijl waterdamp van binnenuit via de miljarden poriën in het GORE-TEX-membraan kan ontsnappen.
 • Winddicht
  Het GORE-TEX-membraan houdt weer en wind betrouwbaar buiten. Tochten zijn dus bij elk type weer mogelijk.

VIBRAM® ROCK TRAC® EVO

De LOWA® EXPLORER GTX LO Ws heeft een Vibram®-zool. De Italiaanse zool­fa­brikant is al vele jaren een van de toon­aan­gevende merken op het gebied van kwali­tatief hoog­waardige zolen.

In alpine terrein toont de VIBRAM® ROCK TRAC® EVO zijn sterke punten: een goede grip, de Vibram® Megagrip-rubber­sa­men­stelling en het speciale drie­hoekige profiel­ontwerp zorgen voor een optimaal comfort.

Woman Last

Om een optimale pasvorm te garanderen, wordt de leest bij de LOWA® EXPLORER GTX LO Ws speciaal aan de vrou­welijke anatomie aangepast. De leest is er in belangrijke mate voor verant­woor­delijk dat de schoen goed zit. Omdat de vrou­wenvoet een kleiner volume heeft, worden bijvoorbeeld de wreef­hoogte en de omvang bij de bal van de voet aangepast.

Meld je aan voor een gratis* wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse. Onze wandelanalyse is altijd gratis bij aankoop van een paar wandelschoenen.

Maak een afspraak