Omschrijving

De moderne, multi­func­tionele LOWA FERROX NIJMEGEN GTX LO is ontworpen naar de wensen van de Vier­daagse wandelaar. De synthe­tische upper in combinatie met de GORE-TEX voering maakt de schoen licht­gewicht, waterdicht en ademend. Deze sportieve schoen combineert een perfecte pasvorm, optimaal comfort en de beste kwaliteit: oftewel de kern­waardes waar LOWA sinds 1923 bekend om staat. Bovendien is deze schoen voor 100% Made in Europe. Kortom, de FERROX NIJMEGEN GTX LO is de perfecte partner tijdens de Vier­daagse!

De LOWA Ferrox N4D GTX LO heren wandelschoen is een ware must-have voor avontuurlijke mannen. Met zijn duurzame constructie en geavanceerde N4D-zooltechnologie biedt hij optimale stabiliteit en grip op diverse ondergronden. Het Gore-Tex membraan houdt je voeten droog in alle weersomstandigheden. Bovendien zorgt het lichte gewicht en de comfortabele pasvorm voor ultiem draagcomfort, zelfs tijdens lange wandelingen. Met zijn stijlvolle design is deze schoen zowel functioneel als modieus. Kortom, de Ferrox N4D GTX LO staat garant voor een onvergetelijke wandelervaring.

Producteigenschappen

 • Merk: Lowa
 • Productnummer: 510617-9940
 • Kleur: Black/Blue
 • Geslacht: Heren
 • Gewicht: 810 g/paar (UK 8)
 • Waterdicht: Ja
 • Zool: LOWA® MULTI TRAC®
 • Bovenwerk materiaal: Ca 50% Textiel/ Ca 50% Kunst­stoffen
 • Voering schoen: 100% GORE-TEX
 • Membraan: 100% GORE-TEX
 • Categorie schoenen POS: A
 • Sluiting: Veter

BOVEN­MA­TERIAAL

Ca 50% Textiel

Onze natuurlijke en synthe­tische textiel­soorten maken dankzij hun toepas­sings­spe­cifieke eigen­schappen een optimale warmte- en vocht­re­gu­lering mogelijk. Ze zijn door hun structuur lekker soepel, waardoor onze producten heel comfortabel zitten.

Ca 50% Kunst­stoffen

De synthe­tische textiel­soorten van kunst­vezels zoals nylon, polyester, poly­pro­pyleen of elasthaan (Lycra) worden vanwege hun slijt- en scheur­vastheid voor­na­melijk gebruikt voor toepas­singen in de vorm van designele­menten of ter bescherming van de schacht.

GORE-TEX

Gega­ran­deerde bescherming tegen weers­in­vloeden, zelfs bij hevige regen en sneeuw: De FERROX N4D GTX LO is voorzien van een GORE-TEX-membraan. Deze inno­vatieve tech­nologie garandeert optimale water­dichtheid en ademend vermogen.

 • Permanent waterdicht
  Het membraan is betrouwbaar waterdicht. Welk avontuur je ook van plan bent, je kunt erop rekenen dat de GORE-TEX-tech­nologie je voeten aangenaam droog houdt.
 • Hoog ademend vermogen
  GORE-TEX-schoenen zijn ontworpen voor een geop­ti­ma­liseerd ademend vermogen en zorgen voor een aangenaam comfort, zelfs bij intensieve acti­vi­teiten. Water kan niet binnen­dringen, terwijl waterdamp van binnenuit via de miljarden poriën in het GORE-TEX-membraan kan ontsnappen.
 • Winddicht
  Het GORE-TEX-membraan houdt weer en wind betrouwbaar buiten. Tochten zijn dus bij elk type weer mogelijk.

LOWA® MULTI TRAC®

De FERROX N4D GTX LO is voorzien van een LOWA RUBBER OUTSOLE. Dit is een door LOWA ontwikkelde rubberen buitenzool met een toepas­sings­spe­cifiek loop­vlak­patroon van een geop­ti­ma­li­seerde rubber­sa­men­stelling. Het voordeel van een rubberen buitenzool ligt in de goede grip.

Het drie­hoekige profiel­ontwerp van de LOWA® MULTI TRAC®-zool is ideaal voor multi­func­tioneel outdoor gebruik op gematigd terrein. De zool zorgt voor een comfortabel afrol­gedrag, dat de voet beschermt tegen snelle vermoeidheid.

SUPPORT FRAME

Bij het model FERROX N4D GTX LO zorgt de middenzool in de vorm van het LOWA MONOWRAP®-frame voor optimaal comfort. Het gaat daarbij om een drie­di­men­sionaal ontwerp van de tussenzool, die in 1995 door LOWA is ontwikkeld. Met dit frame wordt de voet comfortabel omvat en onder­steund op onef­fenheden in de ondergrond. Bij schoenen met een SUPPORT FRAME is de zool­con­structie bovendien licht verhoogd.

 • Goede geleiding van de voet
  Door het drie­di­men­sionale ontwerp van het frame is de voet optimaal ingebed in de schoen.
 • Verhoging van het comfort
  De speciale constructie van de middenzool zorgt voor een comfor­tabele stand in de schoen. De voet wordt aangenaam omsloten door het drie­di­men­sionale frame.
 • Lichtheid
  Het LOWA MONOWRAP®-frame is gemaakt van de kunststof poly­urethaan. Dit is een zeer licht materiaal.

DOUBLE INJECTION

Voor effectieve demping en een hoog draag­comfort wordt bij de FERROX N4D GTX LO de zool van de schoen via een technisch complex giet­proces verbonden met de schacht. Daarbij wordt de boven­schoen in een speciaal vervaardigde gietvorm geplaatst. Hierin wordt vervolgens in verschillende lagen een PU-schuim aange­bracht. Zo ontstaat de zool, die direct aansluit op de schacht en daarmee een eenheid vormt.

 • Lichtheid
  Bij dit proces wordt gebruik gemaakt van de kunststof poly­urethaan. Dit is een zeer licht schuim.
 • Demping
  De kunststof poly­urethaan is een schuim dat zeer goede dempings­ei­gen­schappen heeft. Ook al worden de miljoenen kleine belletjes vaak samen­geperst, ze behouden hun vorm en springen terug naar hun oorspron­kelijke staat. Dat zorgt voor een goed rebound­effect.
 • Veel­zijdige ontwerp­mo­ge­lijkheden
  Door het directe aangieten kan de zool in totaal verschillende variaties worden ontworpen. De veel­zijdige eigen­schappen van de gebruikte mate­rialen zorgen dat de toepas­sings­mo­ge­lijkheden van de schoenen zeer uiteen­lopend zijn.

Meld je aan voor een gratis* wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse. Onze wandelanalyse is altijd gratis bij aankoop van een paar wandelschoenen.

Maak een afspraak