Omschrijving

Vakwerk van schoen­ma­kers­klasse gecom­bineerd met de nieuwste tech­no­logieën: De RANGER III GTX van LOWA is een klas­sieker die favoriet is voor trekking en back­packing in de bergen. Bij het bergop en bergaf lopen biedt de op trekking geori­ën­teerde VIBRAM® NATURAL-zool een voor­beeldige onder­steuning. Daarvoor zorgt de speciale profi­lering in het voor- en hiel­bereik. Met een schoen­be­schermende afwerkrand, de prak­tische TWO ZONE LACING-tech­nologie, het gepa­ten­teerde X-LACING®-principe om te voorkomen dat de tong wegglijdt en een water­dichte GORE-TEX-voering.

Producteigenschappen

 • Merk: Lowa
 • Productnummer: 210687-0997
 • Kleur: Slate
 • Geslacht: Heren
 • Categorie: B
 • Gewicht: 1680 g/paar (UK 8)
 • Zool: Virbram natural
 • Bovenwerk: Nubuckleer
 • Voering: 100% Gore-Tex

Vibram Natural

De RANGER III GTX heeft een Vibram®-zool. De Italiaanse zool­fa­brikant is al vele jaren een van de toon­aan­gevende merken op het gebied van kwali­tatief hoog­waardige zolen.

De gemiddeld diepe, op trekking gerichte VIBRAM® NATURAL is met zijn rubber­sa­men­stelling en de uitge­sproken hiel- en front­pro­fi­lering optimaal voor beklim­mingen en afda­lingen in veel­eisend terrein. Dankzij zijn goede eigen­schappen biedt hij een uitstekend loop­comfort.

Gore-Tex

Gega­ran­deerde bescherming tegen weers­in­vloeden, zelfs bij hevige regen en sneeuw: De RANGER III GTX is voorzien van een GORE-TEX-membraan. Deze inno­vatieve tech­nologie garandeert optimale water­dichtheid en ademend vermogen.

 1. Permanent waterdicht
  Het membraan is betrouwbaar waterdicht. Welk avontuur je ook van plan bent, je kunt erop rekenen dat de GORE-TEX-tech­nologie je voeten aangenaam droog houdt.
 2. Hoog ademend vermogen
  GORE-TEX-schoenen zijn ontworpen voor een geop­ti­ma­liseerd ademend vermogen en zorgen voor een aangenaam comfort, zelfs bij intensieve acti­vi­teiten. Water kan niet binnen­dringen, terwijl waterdamp van binnenuit via de miljarden poriën in het GORE-TEX-membraan kan ontsnappen.
 3. Winddicht
  Het GORE-TEX-membraan houdt weer en wind betrouwbaar buiten. Tochten zijn dus bij elk type weer mogelijk.

Two Zone Lacing

Dankzij de uit twee delen bestaande veter­sluiting hebben de voorvoet en de schacht bij de RANGER III GTX afzon­derlijk verstelbare veterdelen. Hierdoor kan de schoen indi­vidueel worden aangepast aan de anatomie van de voet en op verschillende manieren worden geveterd voor bergop en bergaf lopen.

Minimal Seams

Naden en over­lap­pingen van het materiaal worden bij de RANGER III GTX vermeden door het gebruik van schachtdelen met een groot oppervlak. Daardoor worden mogelijke druk­punten verminderd, wat een positief effect heeft op het draag­comfort.

Roller Eyelets

Voor een flexibele en soepele doorgang van de veter door de ogen, beperken kogeltjes in de metalen lussen van de RANGER III GTX de wrijving tot een minimum.

X-Lacing

Zo zit de tong waar hij hoort – zonder wegglijden en druk­punten: met de X-LACING®-tech­nologie is dit bij de RANGER III GTX zonder problemen mogelijk. Door de speciale veter­sluiting wordt de tong zowel verticaal als hori­zontaal gefixeerd. Omdat de veter­sluiting daarbij niet afhan­kelijk is van de indi­viduele hoogte van de wreef, is deze constructie prima geschikt voor elke voet. Door deze slui­tings­tech­nologie wordt de druk van de veters niet meer op de haken maar vlak op de hele tong over­ge­bracht.

C4-Tongue

Bij deze speciale constructie van de tong wordt bij de RANGER III GTX het draag­comfort merkbaar verhoogd. Zo is de tong bijvoorbeeld aan de buitenkant van de voet dikker opgevuld en beschikt deze over een zachte afsluiting aan het boveneinde. Deze asym­me­trische bekleding zorgt voor een effectief afge­stemde onder­steuning van verschillende delen van de voet. Om tegemoet te komen aan de anatomie van de voet zijn bovendien de uitspa­ringen voor de enkel­ge­deeltes van binnen hoger dan van buiten en is er een flexibel inzetstuk aan de binnenzijde van de voet geïn­te­greerd.

Herzolen

Bij het schoenmodel RANGER III GTX is herzolen mogelijk.

Meld je aan voor een gratis* wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse. Onze wandelanalyse is altijd gratis bij aankoop van een paar wandelschoenen.

Maak een afspraak