Omschrijving

De LOWA Renegade GTX mid bestaat al 25 jaar en is een absolute klassieker! Een allround schoen voor jouw stedentrips, maar ook voor tochten waar je wat moet stijgen en dalen. Stevig, maar toch ook soepel en licht.

De VIBRAM® EVO zool is van kwalitatief hoogwaardige kwaliteit, multi-functioneel voor de meest uiteenlopende terreinen. Het beproefde hielprofiel zorgt voor aangename dalingen. Het GORE-TEX membraam zorgt ervoor dat de schoen water- en winddicht is en toch een ademend vermogen heeft. Het water kan niet binnen dringen, maar de damp van binnenuit kan wel via het membraam naar buiten. Of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt; het maakt allemaal niet uit!

Een multi­talent dat zich heeft ontwikkeld tot cult­schoen. De klas­sieker onder de multi­func­tionele schoenen biedt ook na twee decennia zijn waarde te hebben bewezen nog een tijdloos frisse look en een optimaal loop- en draag­comfort. De schacht- en zool­con­structie zorgt voor goede pres­taties bij een optimaal draag­comfort en opent daarmee talloze toepas­sings­mo­ge­lijkheden. Zowel bij de drukke dage­lijkse acti­vi­teiten als op een spontane tocht over verhard terrein is de RENEGADE GTX MID de ideale metgezel.

De LOWA Renegade MID GTX is met recht de meest verkochte wandelschoen van het merk, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze schoen biedt een perfecte balans tussen comfort, duurzaamheid en functionaliteit, wat hem ideaal maakt voor zowel dagtochten als langere trektochten.

Het eerste wat opvalt aan de Renegade MID GTX is het uitstekende vakmanschap. De schoen is uitgerust met een GORE-TEX voering, die ervoor zorgt dat de schoen waterdicht blijft terwijl hij toch ademend is. Dit houdt je voeten droog en comfortabel, zelfs onder de meest uitdagende weersomstandigheden.

De pasvorm van de Renegade MID GTX is fantastisch. Met een goed gedempte tussenzool en een stabiele constructie biedt deze schoen de nodige ondersteuning en comfort voor lange wandelingen. De robuuste Vibram Evo buitenzool zorgt voor uitstekende grip op verschillende ondergronden, van modderige paden tot rotsachtige terreinen.

Wat deze schoen echt onderscheidt, is zijn veelzijdigheid. Hij is licht genoeg voor dagelijks gebruik, maar robuust genoeg om de zwaarste wandeltochten aan te kunnen. Bovendien biedt het tijdloze design een mooie balans tussen functionaliteit en stijl.

Kortom, de LOWA Renegade MID GTX is een onmisbare metgezel voor elke wandelaar, dankzij zijn superieure comfort, betrouwbaarheid en prestaties in elke situatie.

Producteigenschappen

 • Merk: Lowa
 • Productnummer: 310945-9499
 • Kleur: Dark Grey / Black
 • Geslacht: Heren
 • Gewicht: 1170 g/paar (UK 8)
 • Waterdicht: Ja
 • Zool: VIBRAM® EVO
 • Bovenwerk materiaal: 100% Nubuckleer
 • Voering schoen: 100% GORE-TEX
 • Membraan: 100% GORE-TEX
 • Activiteit schoenen: All terrain
 • Categorie schoenen POS: A/B
 • Sluiting: Veters

VIBRAM® EVO

De RENEGADE GTX MID heeft een Vibram®-zool. De Italiaanse zool­fa­brikant is al vele jaren een van de toon­aan­gevende merken op het gebied van kwali­tatief hoog­waardige zolen.

VIBRAM® EVO is gebaseerd op de beproefde Vibram®-tech­nologie: multi­func­tioneel profiel­ontwerp met een optimale rubber­sa­men­stelling voor wande­lingen op de meest uiteen­lopende terreinen. Gecom­bineerd met het eveneens beproefde hiel­profiel voor aangename afda­lingen.

SUPPORT FRAME

Bij het model RENEGADE GTX MID zorgt de middenzool in de vorm van het LOWA MONOWRAP®-frame voor optimaal comfort. Het gaat daarbij om een drie­di­men­sionaal ontwerp van de tussenzool, die in 1995 door LOWA is ontwikkeld. Met dit frame wordt de voet comfortabel omvat en onder­steund op onef­fenheden in de ondergrond. Bij schoenen met een SUPPORT FRAME is de zool­con­structie bovendien licht verhoogd.

 

 • Goede geleiding van de voet
  Door het drie­di­men­sionale ontwerp van het frame is de voet optimaal ingebed in de schoen.
 • Verhoging van het comfort
  De speciale constructie van de middenzool zorgt voor een comfor­tabele stand in de schoen. De voet wordt aangenaam omsloten door het drie­di­men­sionale frame.
 • Lichtheid
  Het LOWA MONOWRAP®-frame is gemaakt van de kunststof poly­urethaan. Dit is een zeer licht materiaal.

DOUBLE INJECTION

Voor effectieve demping en een hoog draag­comfort wordt bij de RENEGADE GTX MID de zool van de schoen via een technisch complex giet­proces verbonden met de schacht. Daarbij wordt de boven­schoen in een speciaal vervaardigde gietvorm geplaatst. Hierin wordt vervolgens in verschillende lagen een PU-schuim aange­bracht. Zo ontstaat de zool, die direct aansluit op de schacht en daarmee een eenheid vormt.

 

 • Lichtheid
  Bij dit proces wordt gebruik gemaakt van de kunststof poly­urethaan. Dit is een zeer licht schuim.
 • Demping
  De kunststof poly­urethaan is een schuim dat zeer goede dempings­ei­gen­schappen heeft. Ook al worden de miljoenen kleine belletjes vaak samen­geperst, ze behouden hun vorm en springen terug naar hun oorspron­kelijke staat. Dat zorgt voor een goed rebound­effect.
 • Veel­zijdige ontwerp­mo­ge­lijkheden
  Door het directe aangieten kan de zool in totaal verschillende variaties worden ontworpen. De veel­zijdige eigen­schappen van de gebruikte mate­rialen zorgen dat de toepas­sings­mo­ge­lijkheden van de schoenen zeer uiteen­lopend zijn.

GORE-TEX

Gega­ran­deerde bescherming tegen weers­in­vloeden, zelfs bij hevige regen en sneeuw: De RENEGADE GTX MID is voorzien van een GORE-TEX-membraan. Deze inno­vatieve tech­nologie garandeert optimale water­dichtheid en ademend vermogen.

 

 • Permanent waterdicht
  Het membraan is betrouwbaar waterdicht. Welk avontuur je ook van plan bent, je kunt erop rekenen dat de GORE-TEX-tech­nologie je voeten aangenaam droog houdt.
 • Hoog ademend vermogen
  GORE-TEX-schoenen zijn ontworpen voor een geop­ti­ma­liseerd ademend vermogen en zorgen voor een aangenaam comfort, zelfs bij intensieve acti­vi­teiten. Water kan niet binnen­dringen, terwijl waterdamp van binnenuit via de miljarden poriën in het GORE-TEX-membraan kan ontsnappen.
 • Winddicht
  Het GORE-TEX-membraan houdt weer en wind betrouwbaar buiten. Tochten zijn dus bij elk type weer mogelijk.

BOVEN­MA­TERIAAL

100% Nubuckleer

Nubuckleer is een volnerfleer dat aan de nerfzijde licht geschuurd is, waardoor het leer er fluweel­achtig uitziet. Nubuckleer heeft een bijzonder lange levensduur, is robuust en heeft open poriën. Afhan­kelijk van de gewenste look kan nubuckleer onbe­handeld blijven of worden geolied of gewaxt.

Meld je aan voor een gratis* wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse. Onze wandelanalyse is altijd gratis bij aankoop van een paar wandelschoenen.

Maak een afspraak