Omschrijving

Het herenmodel LOWA WALKER Nijmegen staat voor de bekende pasvorm, het comfort en de kwaliteit waar LOWA al sinds 1923 bekend om staat en is voor 100% Made in Europe. Bovendien is de WALKER Nijmegen aangepast naar de wensen van een Vier­daagse wandelaar. Zo beschikt deze schoen over een water­af­stotende en goed ademende upper van splitleer, wat zorgt voor een optimaal voet­klimaat.

De LOWA Walker N4D LO heren wandelschoen biedt een ongeëvenaarde combinatie van comfort, duurzaamheid en prestatie. De geavanceerde N4D-zooltechnologie zorgt voor uitstekende stabiliteit en grip, terwijl het ademende Gore-Tex membraan je voeten droog houdt in alle omstandigheden. Het lichte gewicht en de perfecte pasvorm maken lange wandeltochten moeiteloos en plezierig. Met zijn robuuste ontwerp en tijdloze uitstraling is deze schoen een betrouwbare metgezel voor elk avontuur. De LOWA Walker N4D LO is simpelweg een topkeuze voor wandelaars die geen compromissen willen sluiten.

Producteigenschappen

 • Merk: Lowa
 • Productnummer: 510817-0649
 • Kleur: Navy
 • Geslacht: Heren
 • Gewicht: 870 g/paar (UK 8)
 • Waterdicht: Nee
 • Zool: LOWA® SPEED­HIKING
 • Bovenwerk materiaal: 100% Nubuckleer
 • Voering schoen: 100% TEXTIEL­VOERING
 • Categorie schoenen POS: A
 • Sluiting: Veter

BOVEN­MA­TERIAAL

100% Nubuckleer

Nubuckleer is een volnerfleer dat aan de nerfzijde licht geschuurd is, waardoor het leer er fluweel­achtig uitziet. Nubuckleer heeft een bijzonder lange levensduur, is robuust en heeft open poriën. Afhan­kelijk van de gewenste look kan nubuckleer onbe­handeld blijven of worden geolied of gewaxt.

LOWA® SPEED­HIKING

De WALKER Nijmegen is voorzien van een LOWA RUBBER OUTSOLE. Dit is een door LOWA ontwikkelde rubberen buitenzool met een toepas­sings­spe­cifiek loop­vlak­patroon van een geop­ti­ma­li­seerde rubber­sa­men­stelling. Het voordeel van een rubberen buitenzool ligt in de goede grip.

De LOWA® SPEED­HIKING-zool biedt een goede grip dankzij het grote contac­top­pervlak van het profiel. Dat maakt bovendien een homogeen afrol­gedrag op verharde paden mogelijk, waardoor de vermoeidheid minder snel toeslaat. Optimaal voor snelle wandelaars en berg­wan­delaars.

SUPPORT FRAME

Bij het model WALKER Nijmegen zorgt de middenzool in de vorm van het LOWA MONOWRAP®-frame voor optimaal comfort. Het gaat daarbij om een drie­di­men­sionaal ontwerp van de tussenzool, die in 1995 door LOWA is ontwikkeld. Met dit frame wordt de voet comfortabel omvat en onder­steund op onef­fenheden in de ondergrond. Bij schoenen met een SUPPORT FRAME is de zool­con­structie bovendien licht verhoogd.

 • Goede geleiding van de voet
  Door het drie­di­men­sionale ontwerp van het frame is de voet optimaal ingebed in de schoen.
 • Verhoging van het comfort
  De speciale constructie van de middenzool zorgt voor een comfor­tabele stand in de schoen. De voet wordt aangenaam omsloten door het drie­di­men­sionale frame.
 • Lichtheid
  Het LOWA MONOWRAP®-frame is gemaakt van de kunststof poly­urethaan. Dit is een zeer licht materiaal.

DOUBLE INJECTION

Voor effectieve demping en een hoog draag­comfort wordt bij de WALKER Nijmegen de zool van de schoen via een technisch complex giet­proces verbonden met de schacht. Daarbij wordt de boven­schoen in een speciaal vervaardigde gietvorm geplaatst. Hierin wordt vervolgens in verschillende lagen een PU-schuim aange­bracht. Zo ontstaat de zool, die direct aansluit op de schacht en daarmee een eenheid vormt.

 • Lichtheid
  Bij dit proces wordt gebruik gemaakt van de kunststof poly­urethaan. Dit is een zeer licht schuim.
 • Demping
  De kunststof poly­urethaan is een schuim dat zeer goede dempings­ei­gen­schappen heeft. Ook al worden de miljoenen kleine belletjes vaak samen­geperst, ze behouden hun vorm en springen terug naar hun oorspron­kelijke staat. Dat zorgt voor een goed rebound­effect.
 • Veel­zijdige ontwerp­mo­ge­lijkheden
  Door het directe aangieten kan de zool in totaal verschillende variaties worden ontworpen. De veel­zijdige eigen­schappen van de gebruikte mate­rialen zorgen dat de toepas­sings­mo­ge­lijkheden van de schoenen zeer uiteen­lopend zijn.

Meld je aan voor een gratis* wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse. Onze wandelanalyse is altijd gratis bij aankoop van een paar wandelschoenen.

Maak een afspraak