Informatie

Hier de introtekst met informatie over de verenigingen pagina.

De Zwaluwen

Contactgegevens

Eikenlaan 2
9481 AM Vries

Website

www.dezwaluwenassen.nl

Begin jaren 50 deed een aantal mensen van de buurtvereniging Steendijk voor het eerst mee aan de Avondvierdaagse. Dit beviel zo goed dat er op de 2e avond al een leider was, dhr. Schipper. Hij spoorde iedereen aan om na de Avondvierdaagse door te gaan met wandelen.

Het seizoen 1954/1955 wordt gebruikt om tot een echte vereniging te komen. De contributie bedroeg toen 25 cent per week. Deze werd aan huis opgehaald. Omdat de contributie niet toereikend was ging men oud papier ophalen. Op 1 juni 1955 krijgt de vereniging de naam “De Zwaluwen”. Nu zult u zeggen; in 1955, dan bestaan de vereniging nog geen 50 jaar. De naam Zwaluwen bestaat inderdaad nog geen 50 jaar maar de vereniging wel.

AV Aquilo

Contactgegevens

Bovenburen 110
9675 HH Winschoten

Website

www.avaquilo.nl

AV Aquilo is dé vereniging van Oost-Groningen voor atletiek en sportief wandelen. Onze club heeft ca. 400 leden en biedt van alles aan op het gebied van hardlopen, atletiek, jeugdatletiek en sportief wandelen. Ook heeft Aquilo faciliteiten in huis om verschillende atletiekonderdelen te kunnen beoefenen. Zoals hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discuswerpen, etc.

© 2024 Sportshealth BV