Wandelanalyse

Onze wandelanalyse bestaat uit vijf stappen zodat jij jouw ideale wandelschoen kunt vinden. Lees meer over onze wandelanalyse en maak een afspraak in onze winkel. Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse.

Maak een afspraak

Benieuwd? In onderstaand filmpje wordt onze Wandelanalyse uitgelegd:

Bij WNDL staan persoonlijk advies en deskundigheid bovenaan.

WNDL heeft een ruime winkel van ruim 1.000 m2 en is onderdeel van RunX Hardloopspecialist. Wij beschikken over maar liefst 5 indoor testbanen met videoanalyse. Ook hebben wij een unieke wandeltestbaan met verschillende soorten ondergronden. Wij analyseren eerst jou als wandelaar om vervolgens verschillende modellen wandelschoenen te testen voor de beste persoonlijk aangemeten wandelschoen op maat! WNDL heeft een ruime collectie wandelenschoenen met topkwaliteit merken zoals Meindl, Lowa en Hanwag.

De WNDL wandelanalyse heeft drie uitgangspunten:

 1. wat is jouw persoonlijke belastbaarheid?
 2. wat is je doel met wandelen/hiken?
 3. welke pasvorm is het beste voor jouw voeten?

Wij vinden het belangrijk dat je niet zo maar kiest voor een wandelschoen. Een goede wandelschoen is een investering in – en voor – je voeten en lichaam. Daarom is het belangrijk dat een schoen echt past bij jou, jouw voeten én jouw loopstijl. Tijdens de WNDL wandelanalyse zorgen onze vakkundige medewerkers ervoor dat je altijd het juiste advies krijgt. Als je bij ons voor een wandelanalyse kiest, kies je voor deskundig advies gebaseerd op vele jaren ervaring.

Onze WNDL wandelanalyse bestaat uit verschillende stappen

Stap 1: intake

Een intakegesprek waarin we jou graag leren kennen. We zijn o.a. benieuwd naar jouw ervaring met wandelen, wat jouw wandeldoel is en of je blessures of lichamelijke klachten hebt. Heb je oude wandelschoenen? Neem deze dan mee. Slijtage en manier van gebruik vertelt ons veel over jou als wandelaar.

Stap 2: uitgebreide voetanalyse

Een uitgebreide statische (digitale) analyse van jouw blote voeten. Tijdens deze analyse beoordelen we jouw voetenstand en kijken we naar wat voor soort voet je hebt (bijvoorbeeld plat- of holvoeten). We kijken naar de lengte- en breedtemaat van je voeten en doen een visuele inspectie van je voeten. En dat is belangrijk om te weten, zodat we een schoen kiezen die past bij jou.

Stap 3: Een dynamische analyse op onze indoor testbaan

Tijdens deze analyse ga je op onze testbaan lopen. Wij nemen dit op en analyseren de beelden met analysesoftware. Uit deze analyse zien wij bijvoorbeeld hoe jouw enkelgewricht staat en hoe je heupen, knieën en enkels bewegen ten opzichte van elkaar. Dit noemen we een ganganalyse. Na deze stappen hebben wij een goed beeld van jou en jouw persoonlijke manier van lopen. Mochten jouw voeten wat meer aandacht nodig hebben, vullen we de analyse aan met een verdiepende test.

Onze wandelspecialist weet nu welk type wandelschoenen bij jou past en haalt voor jou verschillende modellen en merken op die je kunt passen.

Stap 4: Testen!

Schoenen testen is dan ook stap 4 van de WNDL wandelanalyse. Je past en probeert verschillende schoenen die speciaal voor jou zijn geselecteerd op basis van de vorige stappen van de wandelanalyse. Dit doen je op onze indoor banen of op het bekende Pieterpad die letterlijk bij ons voor de deur langsloopt.

Stap 5: de ideale wandelschoen voor jou

Nadat we alle bovenstaande stappen hebben doorlopen, adviseren we de wandelschoen met de beste pasvorm voor jou.

Wanneer je jouw ideale wandelschoen hebt gekozen, leggen we jouw wandelanalyse vast in ons systeem. Alle bovengenoemde stappen worden doorgenomen en vastgelegd zodat wij bij een volgend bezoek precies weten welke schoenen bij jou passen en we je altijd van het beste advies kunnen voorzien.

Tot slot adviseren we je nog over het onderhoud van je nieuwe wandelschoenen. Zo kun jij zo lang mogelijk genieten van je aankoop!

De voordelen op een rijtje

 • professioneel en deskundig advies;
 • altijd een wandelschoen die perfect past bij jou;
 • minder kans op blessures;
 • meer loopplezier

Onze merken

Gratis wandelanalyse

Onze wandelanalyse duurt zo’n 45 minuten en is gratis bij aankoop van een paar wandelschoenen.

 • Maak hiernaast een afspraak
 • Kom vervolgens naar de winkel
 • We bespreken samen de wandelanalyse
 • Ga naar buiten met een fantastische schoen!

Bij WNDL gaan we samen met jou op zoek naar de beste wandelschoen!

© 2024 Sportshealth BV