Wandelblessures

Last van wandelblessures? De oorzaak is vaak de verkeerde schoen, en daar kunnen wij je bij helpen!

 

Wandelblessures zijn bijna altijd overbelastingsblessures

Deze blessures ontstaan geleidelijk, zonder dat je er in het begin erg aan hebt. Bij beginnende overbelastingsblessures, kan je last hebben van ochtendstijfheid. Ook is er vaak sprake van lichte irritatie in de spieren, welke niet goed terug te zien is op de huid. Deze problemen kunnen soms verholpen worden doormiddel van een warming-up. Maar als dit niet het geval is, dan ligt het vaak aan het schoeisel wat je gebruikt tijdens je wandellingen.

Een goede warming-up

Wat is echt een goede warming-up? Dit verschilt per persoon en roept daarom vaak erg veel vragen op.

Afwisseling kan tijdens de warming up een heel belangrijk onderdeel zijn om wandelblessures te voorkomen. Dit is niet alleen goed voor je spieren, maar ook mentaal. Door afwisseling kun je die ‘saaie’ warming-up, toch weer iets spannender en leuker maken. Motivatie is en blijft erg belangrijk tijdens het wandelen.

Je denkt er misschien niet direct aan, maar wat ook erg belangrijk is bij een warming-up voor wandelaars is het bovenlichaam. Bij wandelen word namelijk je gehele lichaam gebruikt, dus niet enkel je benen, maar ook je schouders, rug, nek etc.

Het vinden van het juiste schoeisel

Zoals je nu weet is het doen van een goede warming-up een uiterst belangrijke voorbereiding om wandelblessures te voorkomen. Maar het juiste schoeisel speelt ook een grote rol.

Wandelblessures voorkomen doe je ook met de juiste wandelschoen. Hiervoor zijn al veel verschillende modellen wandelschoenen gemaakt, maar dan moet je wel weten welke bij jou, en jouw wandelstijl, past.

Adviseur Alwin

Hulp nodig?

Kom je er maar niet uit om het juiste schoeisel te vinden? Dat begrijpen we maar als te goed, er is tegenwoordig ook een erg ruime keuze in artikelen. Gelukkig voor jou hebben wij een aantal echte specialisten in huis die jou kunnen voorzien van een goed advies. Heb je hulp nodig bij het vinden van een juiste schoeisel?

Laat ons je helpen
© 2024 Sportshealth BV