Kleinwalsertal

Een prachtig dal in Voralberg (op 803 km rijden van Utrecht), in het westen van Oostenrijk en tegen de grens met Duitsland. De regio bestaat uit verschillende dorpen (Oberstdorf (D), Mittelberg, Riezlern, Baad en Hirschegg) en heeft meerdere kleine skigebieden die in verbinding staan met elkaar door skiliften of skibussen.

De Oostenrijkse authentieke sfeer drukt haar stempel op de gemoedelijke dorpjes en zelfs ook op de skigebieden. De Walmendingerhornbahn, Heubergarena, Sollereck, Ifen, Nebelhorn, Fellhorn en de Kanzelwandbahn zijn de skigebieden waar je uit kunt kiezen. Ondanks dat het skigebied niet heel hoog ligt (rond de 2000 m), kent het Kleinwalsertal jaarlijks een grote hoeveelheid sneeuwval. Door de gunstige ligging pakt het skigebied de sneeuw-val vanuit het noorden en vanuit het westen mee en is daarom ook een echte hotspot voor freeriders en tourskiërs. 

 

Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer is het Kleinwalsertal een schitterend gebied. Vanuit Baad starten meerdere wandelroutes, tourski-routes en langlauf-loipes. Het dorp beschikt over enkele restaurants en een koffietentje waar je tijdens een bergwandeling onderweg kunt genieten van een lekker drankje en een goede lunch. Kortom, een prachtig stukje Oostenrijk!   

© 2024 Sportshealth BV