Boswachterspad Beek en Bos

Een wandeling door het oude landschap van de Hondsrug is als een wandeling door een oud schilderij. Ontdek het uitzicht bij het Hemelriek, de meanderende Anderse Diep en loop over de vroegere stuifduinen. In het voorjaar staan de kruiden in bloei en kun je de ree ontmoeten. In de herfst struin je door een dik pak bladeren en vind je volop paddenstoelen.

Over de route

Het startpunt van de wandelroute is Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Er is een parkeerplaats aanwezig. Vanaf het buitencentrum volg je de oranje paaltjes om het boswachterspad van 17 kilometer te wandelen. Tip: combineer de route met een wandeling door de boomtoppen.

De route gaat voornamelijk over onverhard pad, enkele stukken gaan over fietspad. De hond mag mee, mits aangelijnd. Onderweg kom je op verschillende plekken in het gebied zitplekken tegen.

Route

Wat valt er allemaal te zien

Verstopt langs het beekdal staan orchideeën. Tijdens de wandeling loop je erlangs, maar het is wel goed zoeken om de bloemen te zien.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Startpunt:

Buitencentrum Boomkroonpad
Steenhopenweg 4
9533 PN Drouwen

Praktisch

Bron: staatsbosbeheer.nl

 

Flora en fauna

In het bos leven diverse spechtensoorten en de boommarter. Tijdens de wandeling kun je onder meer uitkijken naar de groene specht, grote bonte specht en de zwarte specht. De boommarter laat zich niet zo makkelijk zien, maar als je vroeg in de ochtend loopt kun je tijdens de wandeling wel een das tegenkomen.

Horeca

Voor een kop koffie, thee en wat te eten breng je een bezoek aan Paviljoen de Woudstee, te vinden bij het Buitencentrum Boomkroonpad.

© 2024 Sportshealth BV