Wandeling Kropswolder-buitenpolder en Westerbroekster-madepolder

Over de route

De Kropswolderbuitenpolder is bijna geheel verhard en de Westerbroekstermadepolder is bijna geheel onverhard. Daarom hoor je ook wel van wandelaars dat de Kropswolderbuitenpolder meer is om te bekijken (op afstand) en de Westerbroekstermadepolder meer is om te beleven (u loopt er middenin). De laatste polder is meer een avontuur, omdat je bij natte omstandigheden door het gras, brandnetels, distels, riet etc. ook af en toe kunt voelen hoe natte voeten en benen aanvoelt. Op het aankondigingsbord wordt namelijk ook vermeldt dat het een Laarzenpad betreft.

Route

Wat valt er allemaal te zien

Koetze Tibbe is een poldermolen nabij het Groninger dorp Kropswolde, dat in de Nederlandse gemeente Midden-Groningen ligt.

Het Foxholstermeer, oorspronkelijk Boelemeer genoemd, is een meer ten westen van het dorp Foxhol in de provincie Groningen.

De Putter is een poldermolen nabij het Groninger dorp Foxhol, dat in de Nederlandse gemeente Midden-Groningen ligt.

De Westerbroekstermadepolder is een natuurgebied en voormalig waterschap in het stroomgebied van de Hunze, een riviertje op de grens van de Noord-Nederlandse provincies Groningen en Drenthe.

Station Kropswolde is het station van het Groninger dorp Kropswolde aan de spoorlijn tussen Groningen en Bad Nieuweschans.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Dichtstbijzijnde adres: Woldweg, N386, Hoogezand-Sappemeer, Nederland

© 2024 Sportshealth BV