Verzolen

Hoe weet ik wanneer mijn schoenen verzoold moeten worden?

Ondanks het gebruik van hoogwaardige materialen en een uitstekende verwerking zijn ook schoenen van hoge kwaliteit aan ouderdomsslijtage onderhevig. Uit veiligheidsoverwegingen is het daarom belangrijk om altijd zorgvuldig de conditie van een schoen in de gaten te houden. Als het profiel van de zool afgevlakt raakt, moet men dringend in overweging nemen om de schoenen te laten verzolen. In het algemeen raden wij aan om onze schoenen na zes jaar door ons of door een Hanwag vakhandelaar te laten controleren.

Hanwag

Mijn schoenen moeten verzoold worden. Wat moet ik doen?

Breng je schoenen altijd naar een erkende Hanwag schoenmaker. Je Hanwag dealer kan je daar over informeren en ook over de kosten van het verzolen. Het is niet mogelijk om je schoenen direct naar Vierkirchen te sturen. Mocht je echter vragen hebben dan staat ons serviceteam je graag te woord.

Hydrolyse

Het materiaal in de tussenzool is verhard en begint af te brokkelen, of nog erger, de loopzool laat los. Wat is hier gebeurd? Het antwoord daarop is: hydrolyse van de tussenzool.

Mijn zolen hebben niet meer zoveel grip als voorheen. Waar ligt dat aan?

Bij nieuwe schoenen kan het voorkomen dat er resten impregneermiddel op de zool achter gebleven zijn. Dit verdwijnt bij het lopen na korte tijd vanzelf. Als je je schoenen echter langere tijd niet gedragen hebt, kan het zooloppervlak een beetje uitharden en daardoor glad worden. Dat is normaal omdat Hanwag zolen natuurrubber bevatten – een duurdere grondstof dan het PU dat in goedkope zolen gebruikt wordt. Je kunt in dit geval de profielzool met een harde borstel of met fijn schuurpapier iets opruwen of gewoon even over het asfalt schuren.

Hanwag.com

Ontdek de producten van Verzolen

Hanwag

HANWAG Tatra II GTX Wandelschoen Heren

309,95
Hanwag

HANWAG Waterproofing

13,99
Hanwag

HANWAG Bergell Top Wandelschoen Heren

479,99
Alle artikelen van Verzolen

Gratis wandelanalyse

Wanneer je gaat wandelen, wil je geen last van je voeten krijgen. Door het dragen van wandelschoenen die perfect passen bij jouw voeten, wordt de kans op blessures kleiner en kun je onbezorgd blijven wandelen. Om te bepalen welke wandelschoenen het beste passen bij jou en jouw manier van lopen, is er de uitgebreide WNDL wandelanalyse.

© 2024 Sportshealth BV