De leersoorten van Hanwag

Natuurlijk, onnavolgbaar en zeer veelzijdig

Leer is een onovertroffen materiaal voor hoogwaardige berg-en wandelschoenen. Goed onderhouden leer gaat zo goed als een leven lang mee. Bij Hanwag wordt gewerkt met diverse soorten leer van verschillende leerfabrikanten. Van nubuckleer, suède, voeringleer en chroomvrij gelooid leer tot aan het Terracare Zero®; het compleet CO2 neutrale leer van de Duitse leerlooierij Heinen.

Samen met betrouwbare partners selecteert het designteam van Hanwag ieder seizoen geschikt materiaal voor nieuwe modellen en innovatieve technologieën. Alle leerleveranciers van Hanwag zijn zorgvuldig gekozen experts met een lange traditie in hun vak en een bovengemiddelde Know-How. Om zo milieuvriendelijk te produceren, bevindt de gehele leveringsketen van Hanwag leer zich binnen de EU. Van grondstoffen tot de door de Leather Working Group gecertificeerde looierijen tot de productie van Hanwag berg-en wandelschoenen.

De enige uitzondering is het hoogwaardige yak leer waarbij wij met looierijen in Tibet samenwerken. Het looingsproces van yak leer is zeer complex. Hanwag verwerkt het exclusieve leer van deze dieren die dagelijks aan het strenge klimaat van de Tibetaanse hoogvlaktes blootgesteld worden. Dat maakt de Hanwag Yak collectie zeer robuust en duurzaam. De individuele nerfstructuur maakt iedere schoen tot een uniek exemplaar.

Nubuckleer

Hoogwaardige leersoort dat aan de nerfzijde licht opgeschuurd is om de oppervlakte gelijkmatig en fluweelachtig te maken. Sterk, hoogwaardig en duur. Dikte 1,8 – 2,8 mm (afhankelijk van het model).

Terracare zero

Hoogwaardig rundleer van de Duitse leerlooierij Heinen. Het looingsproces verloopt volgens de strengste ecologische eisen en de totale CO2 uitstoot wordt gecompenseerd.

Yak leer

Zeer sterk maar verrassend soepel leer met een natuurlijke grove nerfstructuur. Hanwag verwerkt uitsluitend robuust Tibetaans yak leer van 2,2 – 2,6 mm dik. Exclusief van de Lhasa Leather Factory in Tibet.

Bio leer

Hoogwaardig rundleer van dieren uit gecertificeerde bio-boerderijen. Deze koeien staan het hele jaar door buiten en krijgen geen krachtvoer etc. Hierdoor is het leer dikker en robuuster.

Chroomvrij leer

Dit leer wordt gelooid zonder gebruik van chroomhoudende mineralen. Het bevat geen allergenen (op chroombasis) en is bijzonder huidvriendelijk. Wordt ook als voeringleer gebruikt en is zeer geschikt voor mensen met allergieën.

Leren voering

Een leren voering biedt een aangenaam draagcomfort dankzij haar vermogen om snel vocht op te nemen. Leer past zich ook beter aan de vorm van de voet aan.

Hanwag

HANWAG Bergell Top Wandelschoen Heren

479,99
Hanwag

HANWAG Banks Lady GTX Wandelschoen Dames

259,95
Hanwag

HANWAG Gritstone II Wide Lady GTX Wandelschoen Dames

219,95
© 2024 Sportshealth BV